📸 Pogacar en Roglic schitteren op de rode loper, maar jongste Sloveen krijgt award voor beste wielrenner Wielrennen
Wielrennen

📸 Pogacar en Roglic schitteren op de rode loper, maar jongste Sloveen krijgt award voor beste wielrenner

📸 Pogacar en Roglic schitteren op de rode loper, maar jongste Sloveen krijgt award voor beste wielrenner

Tadej Pogacar mag zich voor de vierde opeenvolgende keer Sloveens wielrenner van het jaar noemen. Tijdens een plechtig wielergala in hoofdstad Ljubljana kreeg de 25-jarige veelvraat van UAE Team Emirates de nationale trofee uitgereikt. Ook Primoz Roglic en Matej Mohoric ontvingen een onderscheiding voor hun bijzondere prestaties.

Een volledig verslag van de ceremoniële plechtigheden in Ljubljana viel te lezen op de Sloveense nieuwssite Siol. Het mag in principe geen verrassing heten dat de belangrijkste prijs een kolfje naar de hand van Pogacar was. De tweevoudig Tourwinnaar liet zijn zegeteller van 2023 immers oplopen tot zeventien, met daarbij onder meer meerdere overwinningen in de Ruta del Sol, de triomf in de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, het Sloveens kampioenschap (ook op de tijdrit), twee Tourritten én de Ronde van Lombardije.

Kortom, 'Pogiboy' toonde zich afgelopen jaar weer een waar manusje-van-alles. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn tweede plaats in het eindklassement van 'La Grande Boucle'. Of wat te denken van zijn bronzen plak op het WK wielrennen? Hij troefde Roglic met overtuiging af, al was dat misschien bijzaak. De twee Slovenen schitterden dinsdag op de rode loper van het gala en stonden gebroederlijk naast elkaar.

Lees verder onder de foto

Mohoric komt nog eens terug op Mäder-interview

'Dit jaar was een Tour met pieken en dalen', vertelde de protagonist zelf tegen het Sloveense medium. 'De laatste week was best lastig voor mij, maar de tweede plaats geeft me weer motivatie. Ik hoop dat volgend jaar wat voorspoediger zal verlopen. De Ronde van Vlaanderen is dan weer een van de mooiste klassiekers. Dat ik daar heb kunnen winnen, is ongelooflijk. In België is wielrennen erg populair en dat maakt de zege natuurlijk alleen maar mooier.'

Ook Roglic en Mohoric reden een sterk seizoen en werden beloond voor hun prestaties. Roglic werd geëerd vanwege onder meer zijn zege in de Giro d’Italia, terwijl Mohoric hoofdzakelijk een onderscheiding kreeg voor zijn zege op het WK gravel en zijn ritzege in de Tour de France. Laatstgenoemde overwinning werd vooral geroemd vanwege zijn emotionele reactie na afloop, waarin hij zijn emoties de vrije loop liet. 'Mijn hart gaat nog steeds sneller kloppen als ik de video bekijk', zei de waaghals er zelf over. 'Ik vind het geweldig dat de toespraak zoveel mensen heeft geïnspireerd. Om iets goeds voor zichzelf te doen, om hoge doelen te stellen, om dromen na te jagen.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news