Bouchard stelt bergtrui veilig in Giro: 'Zeldzaam dat een Fransman in Italië wint' Wielrennen
Wielrennen

Bouchard stelt bergtrui veilig in Giro: 'Zeldzaam dat een Fransman in Italië wint'

Bouchard stelt bergtrui veilig in Giro: 'Zeldzaam dat een Fransman in Italië wint'

Geoffrey Bouchard ging in de strijd om de bergtrui met een voorsprong van 59 punten op Egan Bernal de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia in. Theoretisch gezien kon hij de trui nog verliezen, maar een aanval van Bernal bleef logischerwijs uit. De Colombiaan was bezig de roze trui te verdedigen, waardoor Bouchard onbedreigd zijn bergtrui kon behouden. Hij bekent na afloop van de etappe dat hij er deze Giro hard voor heeft gevochten.

De 29-jarige Fransman van AG2R Citroën Team wist in deze Giro d'italia slechts één keer top tien te rijden (zesde), maar wist onderweg zoveel punten bij elkaar te sprokkelen, dat hij zich de bergkoning mag noemen. Daarvoor moet hij zondag alleen nog finishen in de afsluitende tijdrit over dertig kilometer. Zelf is hij maar al te blij met zijn bergtrui. 'In Italië is het zeldzaam dat een Fransman deze trui wint. Ik was een beetje gelukkig, maar heb er hard voor gevochten tijdens de verschillende etappes', zo laat hij zijn eigen ploeg weten.

De enige die Bouchard nog kon bedreigen was Bernal, maar van een serieuze aanval was geen sprake in de voorlaatste etappe. 'Ik probeerde het per etappe te bekijken. Mijn grootste concurrent was Bernal, maar die was bezig met de Giro te winnen. Uiteindelijk had ik liever een etappe gewonnen, maar dat lukte helaas niet. Gelukkig wonnen we nog wel met Vendrame.' Uiteindelijk finishte Bernal nog wel als tweede op de slotklim van de twintigste etappe, maar dat deerde de Fransman niet. Zijn 184 punten waren ruimschoots genoeg om Bernal (144 punten) achter zich te laten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws