Kan Almeida nog richting top vijf Giro? 'Ga alles geven in de tijdrit' Wielrennen
Wielrennen

Kan Almeida nog richting top vijf Giro? 'Ga alles geven in de tijdrit'

Kan Almeida nog richting top vijf Giro? 'Ga alles geven in de tijdrit'

João Almeida liet in de twintigste etappe van de Giro d'Italia maar weer eens zien dat hij tot één van de taaiste renners van het peloton kan worden gerekend. Meerdere malen moest hij een gaatje laten met het groepje favorieten, maar constant vocht hij zich terug. Daarmee staat hij nog steeds op de achtste plaats in het klassement, maar met een goede tijdrit kan hij wellicht nog richting de top vijf kruipen.

De 22-jarige Portugees van Deceuninck-Quick-Step verloor in de vierde etappe al meer dan vier minuten op zijn belangrijkste concurrenten en moest in het vervolg ook nog veel knechtwerk doen voor Remco Evenepoel. Het zorgde ervoor dat hij momenteel aankijkt tegen een achterstand van bijna negen minuten op Egan Bernal. Gezien de laatste week, mag hij tot de beste renners gerekend worden en houdt hij uitzicht op een mooie klassering in de top tien. In de etappe van zaterdag wist hij weer een hoog niveau te halen, om als vijfde in de daguitslag te eindigen. 'Vandaag was heel zwaar, met zeker op het einde zeer steile stukken. Ik ben blij met mijn resultaat en het feit dat ik weer met de beste renners meekon. Ondanks dat ik niet in de top drie eindigde, ben ik toch tevreden met de etappe.'

Zondag kan Almeida in de afsluitende tijdrit nog wat plaatsen stijgen in het klassement, zeker met de gedachte dat hij tot één van de beste tijdrijders van het peloton behoort. Dat bewees hij al in de openingstijdrit over 8,6 kilometer, waarin hij als vierde eindigde. Momenteel staat hij achtste in het klassement, maar wil hij klimmen, dan moet hij 28 seconden goedmaken op Hugh Carthy (7e), 54 seconden op Daniel Felipe Martínez (6e) en 1.02 minuut op Romain Bardet (5e). 'Ik weet niet wat er mogelijk is qua algemeen klassement, maar ik zal mijn best doen in de tijdrit en proberen om op een zo hoog mogelijk niveau deze Giro af te sluiten. Ik ga alles geven.', zo laat hij op de site van de ploeg weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws