Bouwman gaat 'all in' vrijdag: 'Vlakke start ligt me niet, maar heb goede ploeggenoten' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman gaat 'all in' vrijdag: 'Vlakke start ligt me niet, maar heb goede ploeggenoten'

Bouwman gaat 'all in' vrijdag: 'Vlakke start ligt me niet, maar heb goede ploeggenoten'

Koen Bouwman gaat er vrijdag alles aan doen om zijn blauwe bergtrui te verdedigen in de Giro d'Italia. De blonde klimmer van Jumbo-Visma had in de door Dries De Bondt gewonnen rit van donderdag een vrij rustige etappe en kon zodoende de tank weer wat vullen. Hij heeft nog één dag in de vlucht nodig om z'n bergtrui veilig te stellen.

'Het was een makkelijke dag', begon Bouwman in het flashinterview in zijn blauwe trui. De Nederlander zag ploegmaat Edoardo Affini tweede worden in de rit. 'Mooi om Edoardo het zo goed te zien doen', verklaarde Bouwman. Het was alweer de zoveelste ereplaats voor Jumbo-Visma, dat veel vluchten in deze Giro al heeft gekleurd. Met Bouwman werd er op dag zeven één keer zelfs gewonnen.

Bouwman over bergtrui: 'Voel me er klaar voor'

Op die dag ontstond ook de blauwe droom van Bouwman, die dolgraag de bergtrui naar Verona wil brengen. Hij had het voor de camera dan ook vooral over zijn ambities voor de komende dagen. 'Ik voel me er klaar voor. Ik heb een mooie voorsprong, maar ik ben nog niet zeker van de trui', blijft hij realistisch. Giulio Ciccone staat op dit moment op 115 punten achterstand van Bouwman. De Italiaan heeft er 103, Bouwman 218.

De Nederlandse klimmer weet wat hij moet doen om Ciccone af te houden. Andere rivalen lijkt hij in de strijd om het blauw niet meer te hebben. 'Ik ga ervoor vechten en ik ga proberen in de ontsnapping te zitten. Ik ga vrijdag all in. Het is wel een vlakke start, dat ligt me niet echt. Maar daar heb ik gelukkig sterke ploeggenoten voor.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws