Landa hoeft na opgave Almeida niet langer te vrezen: 'Geen angst meer om aan te vallen' Wielrennen
Wielrennen

Landa hoeft na opgave Almeida niet langer te vrezen: 'Geen angst meer om aan te vallen'

Landa hoeft na opgave Almeida niet langer te vrezen: 'Geen angst meer om aan te vallen'

Mikel Landa gaat er in de laatste twee bergetappes van de Giro d'Italia alles aan doen om zijn positie in het algemeen klassement nog te verbeteren. De Spanjaard van Bahrain Victorious staat momenteel derde, maar door de opgave van João Almeida is zijn mindset veranderd.

Almeida stond vierde toen hij op donderdagochtend plots positief testte op Covid-19. De Portugees was een gevaarlijke klant voor het podium, daar hij op de slotdag in de individuele tijdrit nog tijd had kunnen goedmaken op Richard Carapaz, Jai Hindley en Landa. Nu Almeida is weggevallen, is Vincenzo Nibali de nummer vier in de rangschikking. De Italiaan van Astana Qazaqstan staat echter op een kleine vijf minuten van Landa.

Het zorgt ervoor dat Landa meer bewegingsruimte heeft. Hij kan aanvallen, zonder dat hij meteen moet vrezen voor een boemerangeffect, als het gaat om z'n podiumplaats in deze Giro. 'De opgave van Almeida was belangrijk, omdat ik nu vrij zeker ben van de derde plaats. Er is om die reden geen angst meer om aan te vallen, dus we zullen zien wat er allemaal gedaan kan worden', zo citeert Eciclismo de kopman van Bahrain.

Contador heeft vertrouwen in aanvallende Landa

Landa groeit in deze Giro d'Italia. Op de Etna en de Blockhaus leek hij nog niet veel over te hebben en in de epische veertiende rit rond Turijn verloor hij zelfs wat tijd. In het echte hooggebergte lijkt hij op tijd in topvorm. 'Vrijdag ligt er een zware klim te wachten en als ik kans zie om aan te vallen, zal ik aanvallen. Er is nog een flink stuk Giro te gaan.'

Als er iemand bekend is met de aanval op een fiets, dan is het Alberto Contador. De Spaanse oud-renner heeft in gesprek met AS veel vertrouwen in zijn landgenoot Landa. 'Mikel staat maar één minuut achter en heeft nog alle kans om te winnen. Ik denk dat hij het gaat proberen. Als ik hem was, zou ik de hele ploeg van Bahrain gebruiken om tempo te maken. De laatste twee bergetappes zijn de laatste kansen voor Mikel om het roze te pakken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws