Bouwman komt terug op Tour de France-wens: 'Daar gaan de beste acht renners van onze ploeg heen' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman komt terug op Tour de France-wens: 'Daar gaan de beste acht renners van onze ploeg heen'

Bouwman komt terug op Tour de France-wens: 'Daar gaan de beste acht renners van onze ploeg heen'

Koen Bouwman hoopt net als vorig jaar de Giro d'Italia en Vuelta a España te mogen rijden. De klimmer van Jumbo-Visma sprak na zijn goede Giro van vorig jaar een Tour de France-wens uit, maar komt daar nu in gesprek met De Gelderlander deels op terug.

De blonde Bouwman imponeerde in de Ronde van Italië, waar hij ei zo na wist te winnen op Campo Felice en uiteindelijk als twaalfde eindigde in het eindklassement. Bij menig ploeg is dat genoeg voor een plek in de Tour de France-selectie het jaar erop, maar de plaatsjes bij Jumbo-Visma zijn duur. 'Op dit moment is dat niet aan de orde. Het is te hoog gegrepen voor mij', klinkt Bouwman realistisch.

Bouwman: 'Kans op Tour is minder dan één procent'

'De kans is minder dan één procent, denk. Daar gaan de beste acht renners van onze ploeg naar toe en daar hoor ik niet bij. Ik denk niet dat ze Steven Kruijswijk voor mij thuislaten', geeft Bouwman aan bij de provinciale krant. 'Ik heb wel een aardig zelfbeeld, ja. In de toekomst zit een deelname aan de Tour de France er hopelijk nog een keer in.'

Zodoende gaat de blik voor komend jaar wederom op die andere twee grote rondes, de Giro en Vuelta. 'In beide rondes heb ik ook enorm genoten van de sfeer met al het publiek erbij. Daar krijg je een kick van', klinkt het bij Bouwman, die komend jaar gaat beginnen aan zijn zevende jaar bij Jumbo-Visma en nog een contract heeft tot en met 2024.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws