Bouwman krijgt met Ciccone 'meer dan een perfectionist' als rivaal: 'Ik wil altijd meer' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman krijgt met Ciccone 'meer dan een perfectionist' als rivaal: 'Ik wil altijd meer'

Bouwman krijgt met Ciccone 'meer dan een perfectionist' als rivaal: 'Ik wil altijd meer'

Giulio Ciccone hoopt nog meer te laten zien van zichzelf in de derde en laatste week van de Giro d'Italia. De 27-jarige Italiaan won de vijftiende etappe na een knappe solo en gooide zich op de eerste dag na de laatste rustdag vol in de strijd om de bergtrui. Logisch, als je hem hoort praten in gesprek met Rouleur.

Ciccone was in tranen toen hij afgelopen zondag de vijftiende etappe won. Het was zijn eerste overwinning sinds de Trofeo Laigueglia, begin 2020. Een lange periode voor een perfectionist zoals Ciccone claimt te zijn. 'Iets in mij wil altijd meer. Mijn hoofd stopt nooit en zegt nooit dat iets goed genoeg is. Ik wil altijd beter worden, ik ben meer dan een perfectionist.'

Als hij zijn Giro in 2022 wil overtreffen, zal het bergklassement hem interesseren. Ciccone legde in rit 16 zijn kaarten al op tafel, door mee te sprinten voor de punten. Eén keer pakte hij de volle buit, op de tweede klim miste hij de slag. Met Koen Bouwman heeft hij een meer dan geduchte concurrent, die in de eerste twee weken van de Giro ook al veel punten raapte. Bouwman staat daardoor al op 167, terwijl Ciccone er 99 heeft.

Ciccone won bergklassement in 2019

Ciccone won de bergtrui al eens in 2019, het jaar van zijn echte doorbraak. In die Giro won hij namelijk ook een etappe en eindigde hij met een duizelingwekkend aantal van 267 punten bovenaan in het bergklassement. Nummer twee Fausto Masnada had er destijds 115. In de laatste week van de Giro d'Italia zijn veruit de meeste bergpunten te rapen voor de specialisten.

Wordt het een tweestrijd tussen Bouwman en Ciccone? Of gaat ook iemand als Lennard Kämna nog meedoen? Ook de klassementsrenners moeten niet worden uitgesloten. Jai Hindley - nummer twee in de strijd om het roze - staat met 74 punten ook vierde in de strijd om de blauwe trui.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws