Bouwman zegt dat de Lussari Roglic niet zal verrassen: 'Heeft hem al een paar keer opgelopen' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman zegt dat de Lussari Roglic niet zal verrassen: 'Heeft hem al een paar keer opgelopen'

Bouwman zegt dat de Lussari Roglic niet zal verrassen: 'Heeft hem al een paar keer opgelopen'

Koen Bouwman zag zijn kopman Primoz Roglic een beetje van zijn achterstand op Geraint Thomas inlopen. Het verschil tussen de twee favorieten voor de eindzege in de Giro d'Italia is nu 26 seconden.

'Het ging wel goed volgens mij. Op het einde pakte hij een paar seconden', vertelt Bouwman aan Eurosport. 'Het gaat heel spannend worden. Vandaag heeft Primoz weer indrukwekkend sterk gereden, Thomas ook. Wij geven in ieder geval niet op, Primoz zeker ook niet.

'Dat geldt ook voor morgen, wanneer het enkel erom gaat of je de benen hebt', doelt Bouwman op de halve klimtijdrit. 'Hopelijk heeft Primoz die en kan hij tijd goedmaken.' Volgens de Nederlandse klimmer hoeft hij Roglic niets te vertellen over de klim. 'Hij heeft hem in de winter al een paar keer opgelopen, dus hij kent hem beter dan ons', zegt Bouwman over de verschrikkelijk steile Monte Lussari.

Een fietswissel van Roglic was een opvallend moment in de finale van de negentiende etappe. 'Er was iets met zijn fiets, en deze hadden we achter de hand. Dus we namen gewoon het zekere voor het onzekere', aldus Bouwman, die bevestigt dat Roglic op die fiets de tijdrit zal doen. 'Ik denk het wel. We hebben een nieuwe sponsor met SRAM, waardoor we met een enkel voorblad kunnen rijden. Ik weet niet precies hoe de fiets zal zijn, maar wel met een enkel voorblad', besluit Bouwman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws