Boze Juan Ayuso richt zich tot Vuelta-saboteur: 'Bedankt voor je achterlijkheid' Wielrennen
Wielrennen

Boze Juan Ayuso richt zich tot Vuelta-saboteur: 'Bedankt voor je achterlijkheid'

Boze Juan Ayuso richt zich tot Vuelta-saboteur: 'Bedankt voor je achterlijkheid'

Juan Ayuso startte dit weekend zijn tweede Vuelta a Espana in zijn eigen Catalonië, maar ook voor hem werd de opening van de Spaanse ronde er eentje met mixed feelings. Hij kon met zijn UAE-Team Emirates geen gooi doen naar een etappe, maar staat er nog wel goed voor in het klassement.

In de ploegentijdrit op dag één was veilig binnenkomen het belangrijkste voor de Catalaan. 'We gingen op pad met het plan om niet te veel risico's te nemen, vanwege de slechte weersomstandigheden', liet hij op zaterdag weten. 'Gelukkig was het een prima tijd en is er verder niemand gevallen van de ploeg. We nemen dus genoeg positieve aspecten mee na deze rit.'

Ayuso niet te spreken over punaises op de weg in Vuelta a Espana

Zondag kwam het peloton aan na de beklimming van de Montjuic, waar het peloton besloot dat de tijd op negen kilometer van de meet werd opgenomen. Zodoende kwamen Ayuso en de andere klassementsrenners rustig over de meet gebold, al deed hij na afloop nog wel zijn beklag over een thema dat nog niet door al te veel renners werd aangesneden: de punaises die onderweg op het asfalt lagen.

'Daardoor zijn er aardig wat lekke banden geweest', vertelde Ayuso aan Marca. 'Doordat we met een lagere bandendruk reden (door de regen, red.) is het makkelijker om lek te rijden, maar als er iemand besluit om wat spijkers voor een bocht op de weg te leggen... bedankt voor je achterlijkheid, ik wens diegene hetzelfde toe als datgene ons werd toegewenst. Sterker nog, ik wens nog wat meer toe', aldus de chagrijnige klassementsrenner.

Maandag kan de man uit Barcelona zijn energie weer richten op het fietsen, daar de eerste bergrit richting Andorra op de rol staat. Ayuso en medekopman Joao Almeida staan er in het klassement nog goed voor, ondanks een lekke band van die tweede in de ploegentijdrit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws