Almeida komt goed weg na fietswissel en krijgt zelfde tijd als rest van UAE: 'Gelukkig is niemand gevallen' Wielrennen
Wielrennen

Almeida komt goed weg na fietswissel en krijgt zelfde tijd als rest van UAE: 'Gelukkig is niemand gevallen'

Almeida komt goed weg na fietswissel en krijgt zelfde tijd als rest van UAE: 'Gelukkig is niemand gevallen'

UAE Team Emirates reed een degelijke openingstijdrit. De sterke ploeg, met onder anderen klassementsrenners Juan Ayuso en João Almeida in de gelederen, verloor slechts vijf seconden op Jumbo-Visma. Wel moesten de mannen uit de VAE een halve minuut toegeven op Remco Evenepoel. Almeida leek een extra tik te krijgen, hij moest vijftien seconden toegeven door pech in de slotkilometer. Dat verlies werd later kwijtgescholden.

Ondanks het tijdsverlies was Ayuso zeer te spreken over de openingstijdrit in zijn thuisronde. De jonge Spanjaard geldt als een van de schaduwfavorieten voor de eindzege en wilde vooral de rit veilig doorkomen. 'We gingen op pad met het plan om niet te veel risico's te nemen, vanwege de slechte weersomstandigheden', aldus het jonge talent.

Het werkte. De hele ploeg kwam veilig aan in Barcelona, een prestatie die niet voor elke ploeg was weggelegd. Zo gingen de mannen van Jayco-AlUla en masse onderuit in een van de vele gladde bochten. 'We verloren wat tijd in de laatste kilometers', vertelt Ayuso verder. 'Maar gelukkig was het een prima tijd en is er verder niemand gevallen van de ploeg. We nemen dus genoeg positieve aspecten mee na deze rit. We hebben nog twintig lange, zware dagen voor ons om te knokken.'

Geen extra tijdsverlies Almeida

Almeida is de andere kopman van UAE Team Emirates. Hij leek echter meer tijd te hebben verloren dan zijn ploeggenoot Ayuso. Almeida kwam namelijk niet met de rest van zijn ploeg over de streep. Finn Fisher-Black, Ayuso, Marc Soler, Jay Vine en Rui Oliveira kwamen samen over de streep, met Almeida vijftien seconden na hen.

De Portugees kreeg toch dezelfde tijd. Hij moest namelijk van fiets wisselen in de laatste kilometer. Ook Arkéa-duo Kévin Vauquelin en Hugo Hofstetter kwamen na de rest van hun ploeg binnen, maar verloren geen tijd omdat ze pech kenden in de laatste kilometer, zo meldt de Vuelta-organisatie in het jury-rapport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws