Britten juichen (en bibberen) in Alpen: Meestervluchter Carr verrast door benen, Geoghegan Hart dankt INEOS Wielrennen
Wielrennen

Britten juichen (en bibberen) in Alpen: Meestervluchter Carr verrast door benen, Geoghegan Hart dankt INEOS

Britten juichen (en bibberen) in Alpen: Meestervluchter Carr verrast door benen, Geoghegan Hart dankt INEOS

De slotdag van de Tour of the Alps 2023 was vrijdag een Brits feestje. Simon Carr won namens EF Education-EasyPost de slotrit en Tao Geoghegan Hart verdedigde namens INEOS Grenadiers zijn leiderstrui. Twee tevreden, en half bevroren gezichten, na afloop in de flashinterviews.

Carr zagen we de afgelopen jaren al zo vaak in de aanval en ook in de Tour of the Alps zat de 24-jarige Brit bijna iedere dag mee. Op vrijdag kwam dan eindelijk de beloning, zijn tweede zege uit zijn carrière. 'Ik zat vaak in de vlucht deze week, misschien wel meer dan in het peloton', zegt een bibberende renner na afloop. 'Ik was vanochtend best wel moe, dus was best verrast met de benen in de finale. Ik ben blij dat ik het zo heb af kunnen maken.'

Geoghegan Hart had niets te bewijzen

Geoghegan Hart legde de basis voor zijn eindzege al eerder in deze koers, door twee etappes met aankomst bergop te winnen. Op de slotdag werd hij niet meer aangevallen. 'Het was weer een geweldige prestatie van de ploeg. Het waren zware omstandigheden en met twee pittige beklimmingen ben ik super blij dat het binnen is', zo wijst hij op de regen en kou in de etappe vijf.

Of de 28-jarige Giro-winnaar uit 2020 nu iets heeft bewezen richting de Giro d'Italia in mei van dit jaar? Hij schudt het hoofd. 'Het ging mij er niet om, om iets te bewijzen. We wilden deze race gewoon winnen. We zijn super blij dat dat gelukt is, ook al was het heel koud in de finale vandaag. Het was een mooie week, ik ben blij dat ik na mijn twee ritzeges in 2019 weer een mooi hoofdstuk heb kunnen schrijven in de geschiedenis van deze race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws