Broers Johannessen in zwaar weer: Tobias geopeerd aan knie, Anders kampt met ontstoken hartspier Wielrennen
Wielrennen

Broers Johannessen in zwaar weer: Tobias geopeerd aan knie, Anders kampt met ontstoken hartspier

Broers Johannessen in zwaar weer: Tobias geopeerd aan knie, Anders kampt met ontstoken hartspier

Slecht nieuws voor de de familie Johannessen. Tweelingbroers Anders en Tobias hebben allebei te maken met vervelend fysiek ongemak, waardoor hun seizoen er reeds opzit. Dat vertellen de twee in gesprek met het Noorse TV2.

Tobias Halland Johannessen is de bekendste van de twee broers van Uno-X Pro Cycling. De 23-jarige Noor won in 2021 de Tour de l'Avenir en won in zijn eerste seizoen bij de profs een etappe in de Etoile de Bessèges. Hij werd verder keurig zevende in de Ronde van Catalonië, vierde in de Ronde van Noorwegen en hij werd vierde in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Broer Anders viel op met plek zes in de Ronde van Turkije en in de Tour of Britain toonde hij zich op dag één met een derde plek in de daguitslag.

Tobias Johannessen gaf in augustus na vier dagen op in de Ronde van Noorwegen vanwege een knieblessure. Daar werd hij recent aan geopereerd, vanwege een 'vetkussentje onder de knieschijf', iets waar hij een aantal jaren geleden ook al last van had en aan werd geopereerd. 'Ik worstel al heel lang met mijn knie. Het doet pijn als ik sta op de fiets. Het is een snelle operatie, waarbij de chirurg de knie opent en een vetkussentje verwijdert. Het was binnen een uur gedaan', aldus het jonge talent, dat door de operatie het WK in Australië miste. 'Daar was ik graag bij geweest, en dat was ook de bedoeling, maar het is niet gelukt.'

Anders Johannessen mogelijk maanden aan de kant

Broer Anders kampt met hetzelfde knieprobleem, maar dat is niet de reden dat hij deze weken aan kant staat. Bij het talent is namelijk een ontsteking van de hartspier ontdekt, waarschijnlijk veroorzaakt door een coronabesmetting. Omdat hij weken (zo niet maanden) naast de fiets moet blijven, laat ook Anders een vetkussentje uit de knie verwijderen. Ook hij had er dit voorjaar al last van, maar koerste ermee door.

'Ik kreeg corona in de Ronde van Noorwegen in mei', blikt Anders Johannessen terug. 'Ik heb daarna kunnen trainen zoals gewoonlijk, maar ben nooit meer echt hersteld. Iedere keer als ik twee dagen achter elkaar hard trainde, voelde ik me de tweede dag ellendig. Ik heb gewacht tot het zichzelf zou oplossen, maar dat gebeurde niet. Het bleek een milde ontsteking, waardoor ik van de dokter geen trainingen en wedstrijden mag rijden, totdat mijn waardes weer normaal zijn.' Hoe lang dat herstel precies gaat duren, is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws