Buitenaardse Bissegger knalt naar leiding in Benelux Tour, Dumoulin top tien in tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Buitenaardse Bissegger knalt naar leiding in Benelux Tour, Dumoulin top tien in tijdrit

Buitenaardse Bissegger knalt naar leiding in Benelux Tour, Dumoulin top tien in tijdrit

Stefan Bissegger heeft in de tijdrit van de Benelux Tour een indrukwekkende dubbelslag geslagen. De Zwitser ging geweldig tekeer over het parcours van elf kilometer en was ruim sneller dan de concurrentie. Hij wist daardoor ook direct de leiding in het klassement over te nemen van Tim Merlier.

Na het waaierspektakel van de eerste dag ging de Benelux Tour op dag twee verder met een krachtmeting tegen de klok. Een prima dag dus om iets van de opgelopen schade van een dag eerder goed te kunnen maken. Daarbij waren de ogen natuurlijk gericht op Remco Evenepoel, maar de Belg kwam er in de tijdrit niet aan te pas. Bij binnenkomst moest hij al de nodige renners voor zich laten gaan. Brandon McNulty had op dat moment nog de snelste tijd.

De Amerikaan van UAE Team Emirates leek een zeer behoorlijke tijdrit neer te hebben gezet, maar Edoardo Affini dacht daar anders over. Het tijdritkanon van Jumbo-Visma blies de tijd van McNulty van de tabellen en dook er ruim zestien (!) seconden onder. Zijn ploeggenoot Tom Dumoulin zette eveneens een sterke prestatie neer, maar was wel een stuk langzamer dan zijn ploeggenoot. Op dat moment was dat goed voor een tweede plek aan de finish.

Bissegger blaast iedereen weg

Een aantal tijdtitkleppers moest toen echter nog van het startpodium rollen. De Zwitsers hadden met Stefan Küng en zijn naamgenoot Bissegger twee interessante mannen in huis die Affini nog wel eens van de troon zouden kunnen stoten. Europees kampioen Küng slaagde daar niet in, maar Bissegger des te meer. Hij vloog werkelijk over het parcours, waarna hij ook weer veertien seconden sneller was dan Affini.

In het restant van de wedstrijd kon niemand meer in de buurt van de tijd van Bissegger komen. De renner van EF Education-NIPPO kon vanuit de hot seat veilig toekijken hoe de ene na de andere renner langzamer dan hij was. Het grote verschil was uiteindelijk ook genoeg om de leiding in het algemeen klassement over te nemen.

Uitslag etappe 2 Benelux Tour 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws