Buitenlandse kranten zien Jumbo-Visma opnieuw heersen: 'Superioriteit begint af te schrikken' Wielrennen
Wielrennen

Buitenlandse kranten zien Jumbo-Visma opnieuw heersen: 'Superioriteit begint af te schrikken'

Buitenlandse kranten zien Jumbo-Visma opnieuw heersen: 'Superioriteit begint af te schrikken'

Vijf Vlaamse kasseienklassiekers, vijf keer dezelfde ploeg op het hoogste schavotje: Jumbo-Visma houdt tot dusver huis in het voorjaar. Buiten de landsgrenzen werd er na het winnen van Dwars door Vlaanderen met Christophe Laporte met veel bewondering gekeken naar de Nederlandse ploeg.

'België is het favoriete jachtgebied van Jumbo-Visma', merkte La Gazzetta dello Sport op. 'Van de twintig zeges van dit seizoen behaalde het er vijf in de Vlaamse voorjaarswedstrijden, met vier verschillende renners. Daarnaast profiteerde het nog van de wedstrijd met het oog op De Ronde en Roubaix; Edoardo Affini fietste op een speciale fiets waarmee hij zijn bandenspanning via een Bleutooth-connectie aan kon passen. Zo kon hij de druk op de kasseienstroken verlagen, maar op het asfalt verhogen.'

'Jumbo-Visma heeft het recept voor de klassiekers gevonden', kopte L'Equipe. 'Ze gaven de tegenstand opnieuw les. Een vijf sterren-collectief met buitenproportionele ambitie, geweldige tactische voorbereiding en bijzondere aandacht voor de mentale gezondheid van de renners', waarbij de krant als voorbeeld nam dat Laporte na Vlaanderen naar huis mag om zijn familie te zien richting Roubaix. 'Dat is een fout die ik vorig jaar heb gemaakt, toen was ik mentaal op', stelde de winnaar.

Spaanse sportkranten vol lof over Jumbo-Visma

In Spanje was er veel aandacht voor de verrassende tweede plaats van Oier Lazkano. 'Richting het hoofdgerecht van zondag betekende het een nieuwe overwinning voor Jumbo-Visma, met een nieuwe show van Laporte', schreef Marca. 'Jumbo-Visma wint: het maakt niet uit wanneer je dit leest. Het zou best een Stephen King-roman kunnen zijn, want de superioriteit van de Nederlandse ploeg ten opzichte van de rest van de ploegen begint af te schrikken', analyseerde AS.

'Laporte is zijn erelijst steeds meer aan het oppoetsen', vervolgde de Spaanse sportkrant. 'Ondanks het feit dat hij vooraan de snelste man was, versnelde hij. Zonder de medewerking van Wout van Aert bewees hij dat hij gewoon een paar niveaus beter was dan de rest.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws