Trek-Segafredo ziet agressieve manier van koersen niet beloond worden: 'Niet wat we in gedachten hadden' Wielrennen
Wielrennen

Trek-Segafredo ziet agressieve manier van koersen niet beloond worden: 'Niet wat we in gedachten hadden'

Trek-Segafredo ziet agressieve manier van koersen niet beloond worden: 'Niet wat we in gedachten hadden'

Jumbo-Visma ging uiteindelijk met de zege lopen, maar het was toch echt Trek-Segafredo dat de finale woensdag in Dwars door Vlaanderen ontbrandde. De Amerikaans/Italiaanse ploeg moest aan de finish genoegen nemen met een vijfde plek van Mads Pedersen.

Op negentig kilometer van de meet trokken hardrijders als Daan Hoole de boel op de top van de Trieu voor een eerste keer op een lint, waarmee ze de concurrentie in het defensief dwongen. Kopmannen Pedersen en Jasper Stuyven konden op de beslissende momenten vervolgens niet mee, waardoor ze op achtervolgen aangewezen werden.

Het duo nam nog wel plaats in de achtervolgende groep en had vanuit die positie nog uitzicht op de zege, maar Stuyven werd weggeslagen door twee lekke banden. 'Een vijfde plek op het einde is niet de beloning die we in gedachten hadden voor onze agressieve koersstijl. Het geluk was niet aan onze zijde', sipte de Leuvenaar via social media.

Pedersen was eveneens trots op zijn mannen. 'We hebben een plan gemaakt en dat perfect uitgevoerd. Bedankt daarvoor, boys', liet hij weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws