Planckaert ziet 'gouden kerel' in Laporte: 'Dat ze maar oppassen met die Fransman in De Ronde' Wielrennen
Wielrennen

Planckaert ziet 'gouden kerel' in Laporte: 'Dat ze maar oppassen met die Fransman in De Ronde'

Planckaert ziet 'gouden kerel' in Laporte: 'Dat ze maar oppassen met die Fransman in De Ronde'

De overwinning van Christophe Laporte in Dwars door Vlaanderen maakt hem een gevaarlijke klant voor zondag, meent Eddy Planckaert. De koersanalist sprak in Vive le Velo over de rol die de Fransman bij Jumbo-Visma kan krijgen in de Ronde van Vlaanderen.

'Het is een wereldcoureur. Wij doen er misschien licht over, maar als je die uitslagen ziet: hij wint zijn etappes in de Ronde van Frankrijk en Parijs-Nice', schetst de ex-wielrenner in het Vlaamse praatprogramma. 'In Dwars door Vlaanderen zag het eruit alsof hij op kousenvoeten weg reed, maar dat ging heel snel, heel rap.'

'Christophe was misschien niet zo goed als Wout van Aert in Gent-Wevelgem, maar hij rijdt die wedstrijd ook als een beer. Dat ze maar opletten met die Fransman zondag, dat zou een speerpunt kunnen zijn terwijl wij allemaal verwachten dat ze honderd procent voor Van Aert gaan', aldus de Belg die nooit verlegen om een mening zit.

Planckaert fel: 'Start de Ronde van Vlaanderen dan ook met drie?'

'Dat is een kandidaat-winnaar, als ze het bij zijn ploeg een beetje slim spelen', gaat de analist verder, waarop presentator Karl Vannieuwkerke inhaakt op de wederdienst die Laporte Van Aert schuldig is na Gent-Wevelgem. 'Maar wie zegt dat de koers zo gaat lopen?', corrigeert Planckaert snedig. 'We spreken maar over drie mensen in die koers. Start die Ronde van Vlaanderen dan ook met drie?' doelt hij op Van Aert en zijn rivalen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar, de drie grote favorieten voor de Ronde van Vlaanderen.

'Er zijn nog andere tactieken mogelijk, ze gaan toch niet met die drie zomaar naar de Kwaremont. Als dat gebeurt, ken ik niets meer van de koers. Breek het, pas andere tactieken toe: dan is die Laporte een gouden kerel', geeft Planckaert de succesvolle ploeg van Jumbo-Visma tot slot nog enkele adviezen mee.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws