Campenaerts pakt derde zege voor Qhubeka: 'Drie zeges zijn gewoon episch' Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts pakt derde zege voor Qhubeka: 'Drie zeges zijn gewoon episch'

Campenaerts pakt derde zege voor Qhubeka: 'Drie zeges zijn gewoon episch'

Victor Campenaerts was in de Giro d’Italia al veel actief in ontsnappingen en zondag zag hij zijn enthousiasme beloond worden met de ritzege in etappe vijftien. De Belg reed in de finale samen met medevluchter Oscar Riesebeek weg om de Nederlander vervolgens in kletsnatte omstandigheden te kloppen in de sprint.

De overwinning van Campenaerts betekende alweer de derde zege van Team Qhubeka ASSOS in deze Giro. Zo won Mauro Schmid eerder de etappe over onverharde wegen en won Giacomo Nizzolo zaterdag zijn eerste Giro-etappe. ‘Het is fantastisch. Tijdens het ontbijt vanmorgen zeiden we al tegen elkaar: wat kunnen we doen om deze Giro nog beter te maken? Twee overwinningen zijn fantastisch, drie zijn gewoon episch’, aldus Campenaerts in het flashinterview.

‘We gingen er vandaag vol voor, omdat deze etappe nagenoeg onze laatste kans was, gezien met welk type renners we hier nog zijn’, vervolgt de Belg. Waar Campenaerts uiteindelijk samen met twee ploeggenoten mee zat in de ontsnapping, verliep de start van de etappe nogal turbulent met een grote valpartij waarna de koers ook tijdelijk werd stilgelegd. ‘Het was een dramatische start. Ik hoop dat het goed gaat met Mauro en Kilian (Schmid en Frankiny, zijn ploeggenoten, red.).

Verder prijst Campenaerts nog het collectieve optreden van de ploeg. ‘We zaten voor de valpartij al met meerdere renners mee. Daarna deden we hetzelfde door met drie renners mee te zitten. We waren allemaal zo toegewijd om een goed resultaat neer te zetten en uiteindelijk pakte ik de winst. We deden alles voor elkaar en reden een goed resultaat. Onze ploeg had het vorig jaar lastig met haar voortbestaan, maar we leven nog. En nu winnen we drie etappes. Ik denk dat het een goed moment is voor onze teammanager om een nieuwe sponsor te vinden’, besluit Campenaerts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws