Carapaz vindt kloof naar Yates 'aanzienlijk', maar is vastberaden: 'Zware bergetappes gaan tellen' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz vindt kloof naar Yates 'aanzienlijk', maar is vastberaden: 'Zware bergetappes gaan tellen'

Carapaz vindt kloof naar Yates 'aanzienlijk', maar is vastberaden: 'Zware bergetappes gaan tellen'

Richard Carapaz is de Giro d'Italia niet begonnen zoals velen misschien hadden verwacht. De Ecuadoraan van INEOS Grenadiers is naar Italië gekomen om te winnen, maar op dag twee verloor hij al verrassend veel tijd op Simon Yates. Uiteraard levert dat nog geen kopzorgen op, helemaal omdat Carapaz bij Cyclingnews wijst op wat er nog komen gaat.

Carapaz verloor in de individuele tijdrit 28 seconden op ritwinnaar Yates en staat in het klassement nu op een vijftiende plaats. Iemand als Romain Bardet was verrassend sneller. Carapaz - die dunner lijkt dan ooit - geeft er weinig om. 'Het tijdverlies was aanzienlijk, maar uiteindelijk was de uitkomst van de tijdrit goed voor ons. We blijven gaan en bekijken het dag voor dag. Er is nog een lange weg te gaan.'

Een paar klassieke statements in één zin, het is duidelijk dat Carapaz z'n kaarten tegen de borst houdt. 'Buiten Yates staan de andere klassementsrenners vrij dicht bij elkaar, de verschillen zijn wat we hadden verwacht. We richten ons vol op het klassement, we gaan zien wat er gaat gebeuren. Er komen ontzettend zware dagen aan, te beginnen op de Etna op dinsdag. Die zware etappes gaan uiteindelijk tellen.'

Carapaz won ook al tijd op Yates

De achterstand van Carapaz op Yates in het klassement is na drie dagen 24 seconden. In de eerste etappe finishte hij namelijk als zesde, in dezelfde tijd als winnaar Mathieu van der Poel. Yates zat in de groep die op vier seconden werd gezet door de wedstrijdjury. Alleen Wilco Kelderman en Pello Bilbao finishten als klassementsrenners ook in de eerste groep op vrijdag.

Toch had Carapaz ongetwijfeld iets meer verwacht van zijn tijdrit op dag twee. De kopman van INEOS heeft zich de laatste jaren uitstekend ontwikkeld in het werk tegen de klok. Nu was hij slechts vijf seconden sneller dan Mikel Landa, die op een tijdritfiets vaak niet al te best uit de verf komt. Bardet won dus zelfs vier seconden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws