Carapaz wint eerste Vuelta-etappe: 'Ik wachtte op het juiste moment' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz wint eerste Vuelta-etappe: 'Ik wachtte op het juiste moment'

Carapaz wint eerste Vuelta-etappe: 'Ik wachtte op het juiste moment'

Richard Carapaz won donderdag voor het eerst in zijn loopbaan een etappe in de Vuelta a España. De Ecuadoraan was mee in de kopgroep en rekende in de laatste kilometers van een lange slotklim af met onder andere Wilco Kelderman.

Carapaz kende tot de twaalfde etappe een teleurstellende Vuelta. De coureur van INEOS Grenadiers was met ambities voor de eindzege aan de rittenkoers begonnen, maar kon die na de eerste week al opbergen. Een rit winnen werd het volgende doel, wat hij bij zijn eerste kans al bewerkstelligde. ‘Ik ben zeer gelukkig. We gingen natuurlijk met een ander doel richting de Vuelta. Maar goed, het mocht niet zo zijn. Ik wist dat ik door een val thuis niet in mijn beste doen zou zijn’, verklaart Carapaz in het flashinterview zijn aanvankelijk mindere vorm.

Carapaz was als enige renner van INEOS in de kopgroep, maar kon zich goed wegsteken door de aanwezigheid van teams met meerdere renners. Zo maakte Matteo Fabbro van BORA-hansgrohe voor Kelderman lang tempo op de slotklim. ‘Fabbro reed sterk, waardoor ik alleen hoefde te volgen en op het juiste moment kon wachten. Er waren veel aanvallen in de finale. In de laatste kilometers moest ik echt alles geven om op kop te blijven. Ik ben zo blij. Ik heb het goede gevoel weer gevonden en daar ga ik van genieten’, jubelt Carapaz.

‘De eerste dagen in Nederland was ik aan het zoeken naar ritme, het goede gevoel. Ik voelde me niet goed. Dat bleek ook in de eerste bergritten die we in het noorden van Spanje reden. Ik probeerde me daarna te richten op het vervolg van de Vuelta om een rit te winnen. Het is gelukt. Ik heb al een paar tweede en derde plekken gepakt in de Vuelta en nu heb ik eindelijk die etappe’, aldus Carapaz, die de smaak te pakken heeft. ‘Er komen nog enkele mooie etappes aan, waarin ik zeker voor de etappeoverwinning zal proberen te gaan.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws