Vine stelt zichzelf teleur: 'Was een makkelijke dag, maar ik ben geen machine' Wielrennen
Wielrennen

Vine stelt zichzelf teleur: 'Was een makkelijke dag, maar ik ben geen machine'

Vine stelt zichzelf teleur: 'Was een makkelijke dag, maar ik ben geen machine'

Jay Vine (Alpecin-Deceuninck) ging na zijn twee eerdere ritzeges ook in de twaalfde rit van de Vuelta als topfavoriet van start. De Australische klimmer zat in de ontsnapping, maar kon niet volgen op het moment dat het ertoe deed en zag Richard Carapaz winnen. 'Ik kon het niet bolwerken', was hij na afloop eerlijk.

Vine stond na afloop bij zijn bergtrui-huldiging niet al te blij op het podium, maar was al snel weer realistisch. 'Jammer genoeg ben ik geen machine', luidde zijn eerlijke conclusie bij Sander Kleikers van Eurosport. 'Wanneer ik voelde dat het niet mijn dag zou worden? De eerste aanvallen kon ik nog volgen, maar uiteindelijk explodeerde ik en kon ik het tempo niet meer bolwerken.'

'Het was absoluut het plan om weer voor de etappezege te gaan', bevestigt Vine, die in een kopgroep met dertig andere renners belandde. 'Daarin zaten twee van mijn ploeggenoten (Lionel Taminiaux en Gianni Vermeersch, red.) die mijn dag zo makkelijk als mogelijk maakten, maar uiteindelijk kon ik het niet bolwerken', bekende de man die deze Vuelta al zoveel indruk maakte.

Vine: 'Het was voorin even rustig als in het peloton, denk ik'

Vine had naar eigen zeggen een rustige dag vooraan. 'Ik had twee ploeggenoten, dus ik hoefde niet veel te werken. Ik denk dat ik bij de slotbeklimming aankwam met 3000 calorieën of zo, dus dat is even rustig als in het peloton.' Naar excuses zoeken doet de realistische man uit de Belgische ploeg dus nie.

De Australische klimmer kijkt alweer vooruit naar het weekeinde, waarin twee zware bergritten gepland staan. 'Dat zijn belangrijke dagen, ook voor de bergtrui. Ik denk dat er in totaal meer dan vijftig punten te verdelen zijn, dus ik hoop dat ik er daar wel wat van mee kan pakken.' Zaterdag en zondag staan er aankomsten bergop gepland, terwijl het peloton vrijdag een overgangsrit voor de wielen krijgt. Vine heeft 40 punten in het bergklassement, nummer twee Robert Stannard (ploegmaat) 21. Marc Soler, die derde staat, moet het met 20 punten doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws