Caruso dacht niet aan volgen Evenepoel: 'Hem volgen is als het volgen van een scooter' Wielrennen
Wielrennen

Caruso dacht niet aan volgen Evenepoel: 'Hem volgen is als het volgen van een scooter'

Caruso dacht niet aan volgen Evenepoel: 'Hem volgen is als het volgen van een scooter'

Damiano Caruso moest zich in de achttiende etappe van de Vuelta a España troosten met een tweede plek achter een ongenaakbare Remco Evenepoel. Na afloop kon de ervaren Italiaanse klimmer van Bahrain Victorious prima leven met zijn resultaat.

In de finale van de etappe moesten de renners tweemaal de steile Cruz de Linares trotseren. Eerder in de etappe lag nog een klim van eerste categorie, het was dus een ware uitputtingsslag voor de renners. 'Vandaag was erg zwaar', puft Caruso kort na de finish uit tegenover Eurosport.

Met Evenepoel in de kopgroep wist de renner - die in het verleden al een etappe won in de Vuelta - dat de overwinning uiterst lastig zou zijn. 'We wisten allemaal dat Remco de sterkste was vooraan, en dat heeft hij ons laten zien. Hij verdient de overwinning. Voor mij betekent een tweede plek achter een kampioen zoals hij heel veel. Ik ben tevreden, meer zat er niet in', aldus Caruso

'Het was een goede dag voor onze ploeg. Het is nog even wachten op de klassementsrenners, dan weten we of het een geweldige dag of gewoon een goede was', doelt Caruso op de prestatie van zijn kopman Mikel Landa, die op dat moment nog binnen moest komen. Landa finishte uiteindelijk op drie seconden van Juan Ayuso, Enric Mas, Sepp Kuss en Primoz Roglic. Daarmee behield hij zijn vijfde plek in het klassement. De achterstand van Landa op nummer vier Ayuso is nu negentien seconden.

Caruso schetst overmacht Evenepoel: 'Hij rijdt als een scooter'

Desgevraagd komt Caruso nog eens terug op Evenepoel. Hij benadrukte dat het volgen van de Belg voor hem onmogelijk was, wat gestaafd wordt door zijn achterstand van meer dan vier minuten. 'Hem volgen, is als het volgen van een scooter. Zijn tempo is te veel voor mij, net zoals voor vele andere renners. Ik ben blij met mijn prestatie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws