Vingegaard doet alles voor Kuss in restant Vuelta: 'Hij heeft zoveel voor mij en Primoz gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard doet alles voor Kuss in restant Vuelta: 'Hij heeft zoveel voor mij en Primoz gedaan'

Vingegaard doet alles voor Kuss in restant Vuelta: 'Hij heeft zoveel voor mij en Primoz gedaan'

De achttiende rit van de Vuelta a Espana ontaardde in een strijd op twee fronten: Remco Evenepoel pakte de ritzege op La Cruz de Linares, terwijl de klassementsrenners met de mannen van Jumbo-Visma elkaar in een houdgreep hielden op de slotklim. Zij eindigden op bijna tien minuten van de Belg van Soudal Quick-Step.

'Iedereen kon zien dat we de trui van Kuss wilden beschermen', vertelde Jonas Vingegaard van de Nederlandse ploeg in een korte reactie aan de verzamelde pers. De Deense Tourwinnaar waakt echter voor overmoed. 'Er komt zaterdag nog een zware rit aan, waarin we voorzichtig moeten zijn. We moeten dus blijven vechten tot in Madrid.'

Vingegaard: 'Mooi om Kuss terug te kunnen betalen'

Vingegaard deed het werk naar eigen zeggen met alle plezier. 'Het is mooi om Kuss terug te kunnen betalen. Hij heeft zoveel voor mij en Primoz gedaan, dus dit doe ik graag. Dat ga ik zaterdag opnieuw met alle plezier doen, want ook dat is een zware, lange rit', herhaalt hij zijn woorden van eerder in de conversatie.

Zaterdag trekt het peloton door de bergen rondom Madrid, die allemaal vrij kort van stuk zijn. Een potentiële guerrilla-rit dus, maar met de voorsprong van de mannen van Jumbo-Visma lijkt ook die weinig amok meer te kunnen veroorzaken. Kuss was alvast blij met het werk van zijn Deense ploeggenoot. 'Jonas reed vervolgens een goed tempo vanaf het begin, waardoor ik zelfs wat bang werd. Hij is namelijk zó sterk', stelde de Amerikaan.

'Zijn 'gemakkelijke' tempo is al heel hard', vervolgde de man uit Durango. 'Als ploeg reden wat defensiever. Dat is wat we als ploeg voor de rit naar de Angliru hebben afgesproken en wat we ook voor deze rit besloten. Niet alles gaat goed, maar dat zit in het aard van het beestje', had de leider van de Vuelta complimenten over voor zijn ploeggenoten.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news