Van der Haar strandt ook in Lille op tweede plaats, deze keer is het Sweeck die trimofeert Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar strandt ook in Lille op tweede plaats, deze keer is het Sweeck die trimofeert

Van der Haar strandt ook in Lille op tweede plaats, deze keer is het Sweeck die trimofeert

Laurens Sweeck heeft in de X2O Trofee in Lille afgerekend met Lars van der Haar. De Belg reed in de slotronde weg van Van der Haar, die net zoals zaterdag in Middelkerke tevreden moest zijn met de tweede plaats. Eli Iserbyt mocht als derde mee op het podium en blijft zo comfortabel aan de leiding in het algemeen klassement van de X2O Trofee.

Een week na het WK in Hoogerheide stonden Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet aan de start van de X2O Trofee in Lille. De twee kemphanen zijn begonnen aan hun voorbereiding op het voorjaar. Wie wel aan de start stond, was Sweeck. De Belg schoot als een komeet uit de startblokken, in tegenstelling tot Michael Vanthourenhout. De Europese Kampioen was pas rond positie twintig weg.

Van der Haar had er wel zin in en nam meteen over van Sweeck. De twee reden in geen tijd een kleine voorsprong bij elkaar. In de achtervolgende groep zaten Pim Ronhaar, Joris Nieuwenhuis en Iserbyt, al maakte die laatste wel eens van dichtbij kennis met het Lilse zand. Ronhaar probeerde het gat op de twee leiders in z'n eentje te dichten, maar keek al snel aan tegen een achterstand van tien seconden.

Van der Haar en Sweeck reden een volledige koers voorop.
Van der Haar en Sweeck reden een volledige koers voorop.

De Nederlander slaagde er niet in het gat te dichten en werd bijgehaald door Iserbyt. Ook Nieuwenhuis, Niels Vandeputte en Michael Vanthourenhout kwamen aansluiten in de achtervolging. Ondertussen was het Sweeck die Van der Haar onder druk zette, maar de Nederlander kraakte niet.

Iserbyt, Ronhaar en Vanthourenhout rukten zich los in de achtervolging op de twee leiders, maar dichter dan tien seconden kwamen ze niet. De winnaar zat vooraan en de beslissing zou vallen in de slotronde. Sweeck nam in de laatste ronde het initiatief en zette Van der Haar langs het water op een tiental meter. Die laatste sprong niet over de balken, waardoor het er twintig werden. Twintig meter die de Nederlander niet meer dicht kreeg en zo mocht Sweeck voor de zesde keer dit seizoen de handen in de lucht gooien. Van der Haar moest tevreden zijn met opnieuw een tweede plaats, Iserbyt werd derde.

Uitslag X2O Trofee Lille 2022 mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws