Cavalli temt de Kale Berg en wint eerste Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor vrouwen Wielrennen
Wielrennen

Cavalli temt de Kale Berg en wint eerste Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor vrouwen

Cavalli temt de Kale Berg en wint eerste Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor vrouwen

Marta Cavalli heeft de allereerste Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor vrouwen gewonnen. De mythische col in het zuiden van Frankrijk gaf het nodige spektakel.

100 kilometer en de blik de hele dag gericht op de Mont Ventoux. De monstercol werd beklommen vanaf de iets minder steile kant, goed voor 23,3 kilometer, met in de eerste tien kilometer aan 5,3 procent gemiddeld. Vanaf Chalet Renard werd de bekende route naar de top genomen, met in de laatste 6,1 kilometer een gemiddelde van 7,8 procent. Pittig dus!

Vijf dames waren schijnbaar niet bang voor de Reus van de Provence: Marine Allione, Natalie Grinczer, Margaux Vigie en de Nederlandse dames Laure Molenaar en Ine van der Linden vormden de vlucht van de dag, maar in aanloop naar de Ventoux bleken zij een vogel voor de kat.

Groupama-FDJ levert Cavalli puntfijn af

In aanloop naar de slotklim ontstond er een nieuwe kopgroep, waarvan de Australische Neve Bradbury de beste benen had op de inmiddels begonnen Ventoux. Op de steilste stroken liet ze haar medevluchters achter, maar het peloton zat ook haar inmiddels al op de hielen. Groupama-FDJ bepaalde daar het tempo.

De Franse ploeg beschikte duidelijk over de meeste horsepower bergop, wat tot een aanval leidde van de beresterke Cavalli op drie kilometer van de top. Clara Koppenburg en Rooijakkers stribbelden wat tegen, maar het was toch echt Cavalli die er met kop en schouders bovenuitstak.

Uitslag Mont Ventoux Dénivelé Challenge vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws