Cavendish doet deze keer alles goed en zegeviert in Tour of Oman, Gaviria slechts vierde Wielrennen
Wielrennen

Cavendish doet deze keer alles goed en zegeviert in Tour of Oman, Gaviria slechts vierde

Cavendish doet deze keer alles goed en zegeviert in Tour of Oman, Gaviria slechts vierde

Mark Cavendish heeft de tweede etappe in de Tour of Oman gewonnen. De Brit, die donderdag nog tweede werd in een massasprint, was nu de snelste. Kaden Groves werd ditmaal tweede.

Stephen Clancy (Team Novo Nordisk) en Antonio Angulo (Euskaltel - Euskadi) waren de vluchters van de dag, zij reden eigenlijk vanuit de start weg. Ze kregen maximaal een kleine vier minuten, alvorens er in het peloton werd gereden door UAE-Team Emirates. Na vijftig kilometer was de kloof zodoende gedaald naar 2.25 minuten.

Terwijl de twee vluchters onderweg streden om punten voor het tussensprintklassement, hield het peloton het duo in bedwang op zo'n twee minuten achterstand. Met nog vijftig kilometer voor de wielen was er nog 1.40 minuten van over, een klassiek koersverloop dus. Wie ging er hier nog een massasprint voorkomen?

Richting de finale mengden steeds meer ploegen zich in het peloton. UAE, Team BikeExchange-Jayco en Quick Step-Alpha Vinyl hadden de boel gecontroleerd, Team DSM gooide het tempo de lucht in bij het ingaan van de laatste dertig kilometer. Die tempoversnelling was er voor de kopgroep te veel aan.

Met nog een klein uur voor de boeg vond het peloton het prima dat Gabriel Muller van Burgos-BH in de finale nog even in z'n eentje in de aanval ging. Logischerwijs slaagde die aanval niet, alvorens de blik kon worden gericht op de sprint. Daarin deed Cavendish dit keer alles goed, waardoor hij duidelijk de snelste was. Hij is ook de nieuwe leider in het klassement.

Uitslag etappe 2 Tour of Oman 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws