Cavendish is Astana dankbaar voor geduld: 'Ze wilden zeker weten dat het goed ging met mijn familie' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish is Astana dankbaar voor geduld: 'Ze wilden zeker weten dat het goed ging met mijn familie'

Cavendish is Astana dankbaar voor geduld: 'Ze wilden zeker weten dat het goed ging met mijn familie'

Mark Cavendish heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op zijn meer dan turbulente winter. In L'Equipe vertelt de Brit over zijn vertrek bij Quick Step, de zekere transfer naar B&B Hotels en uiteindelijk de lastminute overstap naar Astana Qazaqstan.

Cavendish zal het mentaal weleens rustiger hebben gehad tijdens offseason. De sprinter leek de nieuwe kopman te gaan worden van B&B Hotels, maar na wekenlang wachten werd de stekker uit het Franse project getrokken. De financiën waren niet op orde en dus zat Cavendish samen met veel andere renners plots zonder ploeg. Daar kwamen ook nog heftige privéproblemen bij. 'Ik heb enkele maanden geen interview gegeven, alles wat over mij is geschreven, was speculatie. Dat was frustrerend, want er is de laatste tijd veel gebeurd in mijn privéleven', zo doelt hij op de gewapende overval bij hem thuis, eind november van vorig jaar.

Toen in december ook nog eens het project van B&B knalde, stond Alexandre Vinokourov bij Astana klaar met een reddingsboei. 'Alexandre belde me in december, toen het project van B&B voorbij was. Ik had in het najaar nog een paar opties, maar sommigen van hen waren natuurlijk niet meer actueel. Vinokourov was vrolijk, het was een makkelijke onderhandeling. We waren het al snel eens, alvorens we het over mijn doelen hebben gehad. Dat was verfrissend. Ik ben hem en Astana dankbaar dat ze mij de tijd hebben gegeven om mij te concentreren op mijn privé-situatie. Ze wilden zeker weten dat het goed ging met mijn familie en dat alleen al toont de sfeer en mentaliteit in dit team. Ik ben super blij en de ploeg heeft mij goed ontvangen.'

Cavendish zegt dat Tourrecord niet zo belangrijk is

Nu kan de blik weer op het koersen en dat doet Cavendish met veel ambities. Hij wil zoals altijd winnen, maar vooral in de Tour de France. Nadat hij in 2021 vier etappezeges haalde, stond de teller in de Tour plots op 34 zeges. Dat zijn er evenveel als Eddy Merckx en dus wil Cavendish terug naar Frankrijk voor die recordmakende 35e zege. 'Uiteraard heb ik het daar over gehad. Ik wil terug naar de Tour, daar is mijn hele carrière op gebaseerd. De Tour heeft mij een geweldige carrière gegeven en ik hou van die race. Het record is niet zo belangrijk voor mij, dat is speculatie van buitenaf. Ik ga niet opeens stoppen als ik die 35e rit win.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws