Gaviria hoopt bij Movistar weer hoge ogen te gooien: 'Ik ga dit jaar voor minimaal tien overwinningen' Wielrennen
Wielrennen

Gaviria hoopt bij Movistar weer hoge ogen te gooien: 'Ik ga dit jaar voor minimaal tien overwinningen'

Gaviria hoopt bij Movistar weer hoge ogen te gooien: 'Ik ga dit jaar voor minimaal tien overwinningen'

Wie dit jaar in het peloton naar Fernando Gaviria op zoek gaat, focust zich het best direct op de blauwhemden van Movistar. De rappe Colombiaan verruilde UAE Team Emirates immers voor de ploeg die hoofdzakelijk gesponsord wordt door de Spaanse telecomgigant. Naar eigen zeggen voelt Gaviria zich enorm thuis bij Movistar en kan hij niet wachten om de ploeg een aantal overwinningen te schenken.

Gaviria is inmiddels geen onbekende jongen meer in het huidige wielerpeloton. De 28-jarige Zuid-Amerikaan won immers al twee Tourritten en maar liefst vijf ritten in de Giro d'Italia. 2022 en 2021 waren echter niet de meest vruchtbare jaren voor Gaviria, die daarop besloot het over een andere boeg te gooien en zich aan te sluiten bij de ploeg van onder meer Enric Mas. In een interview met de Spaanse sportkrant AS steekt hij zijn ambities voor 2023 dan ook niet onder stoelen of banken. 'Ik wil een goede Giro rijden en dit jaar minimaal tien overwinningen boeken.'

Gaviria is blij om onderdeel uit te maken van de 'Movistar-familie'

Movistar voelde voor Gaviria direct als een warm bad. 'Het eerste contact was erg goed en de ontvangst heb ik als bijzonder prettig ervaren. Ik kende ook al een paar renners persoonlijk. Dat was dus wel fijn. Wat mij het meest opviel, was de familiaire sfeer. Ik ben echt bij een familie terechtgekomen en ze hebben me vanaf dag één goed ontvangen en begeleid', looft hij de ploeg, waarover inmiddels al drie Netflix-seizoenen zijn uitgebracht.

De eerste race die Gaviria in het tricot van Movistar zal afwerken, is de Vuelta a San Juan. De rittenkoers van één week gaat op zondag 22 januari van start en kent vele sprintetappes. Dat is dus een uitgelezen mogelijkheid voor Gaviria om direct victorie te kraaien namens zijn nieuwe broodheer. Aan het vertrouwen ligt het in ieder geval niet bij de topsprinter, die al acht keer eerder triomfeerde in een rit van de Vuelta a San Juan. 'Het is een race die ik enorm leuk vind, die me overwinningen heeft opgeleverd en die me het gevoel heeft gegeven dat ik bij de top hoor.' In Argentinië zal Gaviria wel moeten afrekenen met sprintkanonnen als Fabio Jakobsen, Sam Bennett, Elia Viviani en Peter Sagan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws