Cavendish trekt in voorbereiding op Tour de France naar ZLM Tour Wielrennen
Wielrennen

Cavendish trekt in voorbereiding op Tour de France naar ZLM Tour

Cavendish trekt in voorbereiding op Tour de France naar ZLM Tour

Mark Cavendish zal in 2023 aan de start staan van de ZLM Tour. Dat maakt de organisatie van de Nederlandse rittenkoers maandag bekend. De Brit kan dit jaar het record van aantal etappezeges in de Tour de France pakken en gaat dat dus voorbereiden in Nederland.

'Met de ZLM Tour willen wij de ideale voorbereidingskoers voor sprinters richting de Tour de France zijn. Dat niemand minder dan Mark Cavendish er met zijn nieuwe ploeg Astana voor kiest de ZLM Tour te rijden in aanloop naar zijn grote doel, bevestigt wat mij betreft die status', laat organisator Joost van Wijngaarden weten.

Cavendish reed de rittenkoers al vier keer eerder, waarvan 2013 de laatste was. 'Hopelijk raakt Cavendish dit seizoen nog één keer in topvorm en gaan we in juni mooie dingen van hem zien in de ZLM Tour. Het zou erg mooi zijn als we hem nog een keer als winnaar mogen toevoegen aan onze erelijst', klinkt het.

Ook Jumbo-Visma, Team DSM, Alpecin-Deceuninck, Intermarché-Circus-Wanty staan op de voorlopige deelnemerslijst van de in 2022 door Olav Kooij gewonnen wedstrijd. Het startveld in de ZLM Tour 2023 wordt aangevuld met ProContinentale ploegen Bingoal-WB, Flanders-Baloise (beide België), Tüdor, Q36.5 (beide Zwitserland), Green-Project-Bardiani, Corractec (beide Italië), Burgos-BH (Spanje) en enkele continentale teams, zo laat de organisatie weten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws