Baanwielrennen om in vorm te geraken: Voor Viviani lijkt oude liefde de weg terug te moeten worden Wielrennen
Wielrennen

Baanwielrennen om in vorm te geraken: Voor Viviani lijkt oude liefde de weg terug te moeten worden

Baanwielrennen om in vorm te geraken: Voor Viviani lijkt oude liefde de weg terug te moeten worden

Elia Viviani kende een matige UAE Tour. De Italiaanse sprinter van INEOS Grenadiers kwam er niet aan te pas en finishte geen enkele keer in de top vijftien. Koersen kan helpen om terug in vorm te komen, maar het lijkt er volgens Gazzetta dello Sport op dat Viviani voor een andere aanpak kiest.

De 34-jarige Italiaan staat namelijk niet op de startlijst van Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo en lijkt zijn oude liefde, de baan, te verkiezen boven de wegkoersen. Viviani rijdt normaal gesproken van 14 tot en met 17 maart in Caïro, alvorens hij in april naar Canada zal afreizen voor de wereldbeker in Milton. Daar hoopt Viviani revanche te nemen voor de UAE Tour, waar hij minder presteerde door zijn opgelopen griep tijdens het EK baan. De wedstrijden in Egypte en Canada moeten hem weer in vorm krijgen voor zijn volgende doelen op de weg.

Wat rest er dan nog op de weg voor Viviani? De Giro d'Italia. Normaal gezien gaat de thuisrijder daar wel van start, samen met kopman Geraint Thomas en ook Thymen Arensman. Een echte sprinttrein krijgt Viviani niet mee, daar de ploeg met onder andere Pavel Sivakov en Filippo Ganna vooral voor ondersteuning in de bergen kiest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws