Cavendish voor zijn 31e ritwinst in de Tour? 'In een sprint kan alles' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish voor zijn 31e ritwinst in de Tour? 'In een sprint kan alles'

Cavendish voor zijn 31e ritwinst in de Tour? 'In een sprint kan alles'

Mark Cavendish gaat maandag met een goed gevoel van start in de derde etappe van de Tour de France. De Britse sprinter gaat zich meer dan vermoedelijk mengen in het geweld van de massasprint, waar hij best een aardige kans heeft op de dagzege. Althans, dat denkt zijn voormalig ploeggenoot Tom Boonen.

'Ik zou hier niet zijn, als ik het niet zou geen proberen in de sprint', vertelt Cavendish aan CyclingNews. 'Ik zal altijd voor de winst gaan. Niemand kan me vertellen dat ik niet probeer te doen wat ik doe', zegt hij stellig, ondanks de wat warrige voorbereiding en de late afzegging van Sam Bennett. De Britse spurtbom heeft er best wat vertrouwen in, wijzend naar ploeggenoot Michal Mørkøv: 'Ik heb hier de beste lead-out ter wereld.'

Cavendish looft de Tour, daar hij beseft hoe uniek dit sportevenement is. 'Het is ongelofelijk om hier terug te zijn en ik zou liegen als ik zei dat het niet emotioneel was. De Tour blijft altijd speciaal, aangezien het de grootste wedstrijd in het wielrennen is en één van de grootste evenementen ter wereld. Ieder kind op een fiets droomt ervan om ooit de Tour de France te rijden. Dat verandert niet, hoe oud je ook wordt', stelt hij.

Boonen gelooft in ritzege Cavendish

Boonen, in het verleden nog ploeggenoot van Cavendish, schrijft in zijn column bij Het Laatste Nieuws een ontzettend gemotiveerde sprinter te gaan zien. 'Reken er maar op dat hij de voorbije weken hard zal hebben gewerkt en dat hij er klaar voor is. Mij hoor je dus niet beweren dat hij geen etappe meer kan winnen. Ik geloof er zelfs rotsvast in', zo klinkt het. 'In een sprint kan alles.'

Het zou de 31e ritzege van Cavendish in de Tour de France kunnen betekenen, waarmee hij een klein stapje dichter is bij het all-time record van Eddy Merckx. De laatste overwinning van Cavendish in la Grande Boucle dateert echter alweer uit 2016.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws