Champagne kan weer ontkurkt worden bij SD Worx: Wiebes wint met lengtes in Omloop van het Hageland Wielrennen
Wielrennen

Champagne kan weer ontkurkt worden bij SD Worx: Wiebes wint met lengtes in Omloop van het Hageland

Champagne kan weer ontkurkt worden bij SD Worx: Wiebes wint met lengtes in Omloop van het Hageland

Lorena Wiebes heeft de vijftiende editie van Omloop van het Hageland gewonnen. De sprintster van SD Worx was ruimschoots de snelste in een sprint, nadat haar ploeg in de slotkilometer een aanval van Floortje Mackaij had geneutraliseerd. Een perfect weekend voor SD Worx, dat zaterdag al Omloop Het Nieuwsblad won met Lotte Kopecky. Wiebes werd daar tweede.

Wie hadden we daar aan de start staan? Puck Pieterse! De cross- en mountainbikekampioene klikte haar schoenen in op de racefiets en besloot vanuit de start maar meteen aan te vallen. Ze creëerde meteen een lekkere groep, met Lorena Wiebes, Marlen Reusser (SD Worx), Marta Bastianelli, Chiara Consonni (UAE), Floortje Mackaij (Movistar) en Mylène de Zoete (CERATIZIT-WNT) op het wiel.

De zussen Bäckstedt (Zoë voor EF en Elynor voor Trek) reden het gat naar de gevaarlijke groep uiteindelijk dicht, maar het peloton was daardoor wel flink afgeroomd. Meteen zagen we een nieuwe aanval, dit keer van Arianna Fidanza (ploeggenote van De Zoete) en Alison Jackson van EF. Heel even leek SD Worx de boel te controleren, maar op 25 kilometer van de streep stopte de ploeg daarmee. Fidanza en Jackson gingen de finale in met anderhalve minuut voorgift.

IJzersterke Mackaij kan SD Worx nét niet ontregelen

Door toedoen van Mackaij werd de gang er in het peloton weer ingegooid op een kasseistrook, in een pelotonnetje van nog zo'n twintig rensters. SD Worx had vier dames in die groep en was daarmee het stevigst vertegenwoordigd. Pieterse was knap mee en ook Lonneke Uneken, Consonni en Audrey Cordon-Ragot waren bekend namen. Samen reden ze het gaatje naar de leidende twee zo goed als dicht, het moment voor Mackaij om te gaan.

De Nederlandse werd eerst nog teruggehaald, maar op zes kilometer van de streep ging ze nog eens. SD Worx had de aantallen wel, maar niet de benen en ook anderen waren niet in staat om te volgen. SD Worx probeerde in de laatste drie kilometer nog wel iets te organiseren en het bleek dan toch nog genoeg. Bij het ingaan van de slotkilometer werd de dappere Mackaij gegrepen, alvorens Wiebes het klusje moest gaan klaren.

Uitslag Omloop van het Hageland 2023

Results powered by FirstCycling.com

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws