Charlotte Kool voelt zich 'gebroken' na forfait UAE Tour: 'Alles aan gedaan om juist niet ziek te worden' Wielrennen
Wielrennen

Charlotte Kool voelt zich 'gebroken' na forfait UAE Tour: 'Alles aan gedaan om juist niet ziek te worden'

Charlotte Kool voelt zich 'gebroken' na forfait UAE Tour: 'Alles aan gedaan om juist niet ziek te worden'

dsm-firmenich PostNL heeft de selecties voor de koersen die deze week verreden worden bekendgemaakt. Fabio Jakobsen voert de ploeg aan in Oman, waar de ploeg opvallend weinig sprintkansen wacht. Charlotte Kool, spurtvrouw van dienst, moet de UAE Tour juist missen door ziekte.

Het gemis van Kool zal zich doen voelen bij de ploeg, beseft ook ploegleider Albert Timmer. Die doet het nu met Rachele Barbieri, Pfeiffer Georgi, Daniek Hengeveld, Becky Storrie en Elise Uijen. 'Nu Charlotte vanwege ziekte helaas uit de race is, zullen we een meer opportunistische aanpak hanteren voor de drie sprintkansen die er in UAE Tour zullen zijn. Er zijn een aantal mogelijkheden waar de wind een grote rol kan spelen, dus we willen de hele dag scherp zijn en goed teamwork laten zien. Voor de finish op de top van de berg Jebel Hafeet zullen we op Pfeiffer, Becky en Elise inzetten als onze speelkaarten voor de slotklim.

Kool zelf liet even later van zich horen op social media. 'Ik voel me gebroken omdat ik niet kan meedoen aan de UAE Tour. Het is een lastige en emotionele beslissing, want ik heb maanden toegewerkt naar dit eerste doel van mijn seizoen en er alles aan gedaan om juist niet ziek te worden. Qua gezondheid is het nu echter de beste beslissing om niet mee te doen. Het eerste moment om mijn 'winter-verbeteringen' te tonen is nu weg, maar we komen sterker terug', klinkt het vastberaden.

Barguil, Jakobsen en Van den Broek krijgen kans in Midden-Oosten

De mannen van dsm-firmenich PostNL trekken deze week naar Oman voor de Muscat Classic en Ronde van Oman. Warren Barguil en Frank van den Broek mogen in die eerste klassieker en de zwaardere ritten van de rittenkoers voor succes gaan, waar men in de eerste etappe alles op Jakobsen zal zetten.

'De openingsdag ziet er op papier uit als een sprintdag, dus de volledige focus zal liggen op Fabio als onze finisher', verduidelijkt ploegleider Matt Winston. 'Het is de eerste kans voor hem om te sprinten in onze teamkleuren, dus we moeten ervoor zorgen dat het die dag een sprint wordt. De rest van de etappes zullen bergop finishen. Daar zullen we Warren en Frank inzetten en proberen uit te spelen als onze finishers. Het belangrijkste doel van deze week is om met goed teamwork de basis te leggen voor het seizoen, op een goede manier met elkaar te racen en uiteindelijk de toon te zetten voor de rest van het seizoen', aldus Winston.

Selectie dsm-firmenich PostNL Muscat Classic en Ronde van Oman 2024

Tobias Lund Andresen
Warren Barguil
Fabio Jakobsen
Tim Naberman
Timo Roosen
Julius van den Berg
Frank van den Broek

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws