Na Bonnamour en López ook Quintana weer in opspraak: arts van Colombiaan moet voor de rechter komen Wielrennen
Wielrennen

Na Bonnamour en López ook Quintana weer in opspraak: arts van Colombiaan moet voor de rechter komen

Na Bonnamour en López ook Quintana weer in opspraak: arts van Colombiaan moet voor de rechter komen

Het wielerseizoen 2024 is nog maar net onderweg, maar toch zijn er enkele dopingzaken die (nog altijd) de ronde doen. Decathlon AG2R-coureur Franck Bonnamour werd deze week al op non-actief gezet, terwijl de zaken rondom de Colombianen Miguel Ángel López en Nairo Quintana ook aan blijven houden.

Quintana begint deze week in Colombia aan zijn wielerjaar namens zijn nieuwe ploeg Movistar, maar ondertussen zijn er in Frankrijk ontwikkelingen in de dopingzaak die al sinds 2020 rondom hem aansleept. Om die reden wilde geen ploeg zich vorig seizoen aan de klimmer, die zelf overigens altijd ontkend heeft, branden, maar voor 2024 hapte zijn oude liefde Movistar uiteindelijk toe.

Arts Quintana riskeert boete en celstraf

Eusebio Unzué en co. moeten nu via het Franse persbureau AFP vernemen dat er nieuwe ontwikkelingen zijn in de zaak tegen Quintana, die, nadat hij in 2020 al in opspraak kwam, na tramadolgebruik in 2022 het veld moest ruimen bij Arkéa Samsic. Ook verloor hij zijn zesde plek in de Tour de France van dat jaar.

Ploegarts Fredy Alexander Gonzáles Torres moet nu voor de rechter verschijnen in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij de zaak in 2020. Destijds werden er verdachte middelen aangetroffen bij de entourage van Quintana, maar iedereen ging tijdens die Tour (vooralsnog) vrijuit.

Dit wegens 'het bezit van een stof of methode die verboden is voor sportief gebruik zonder medische rechtvaardiging en het toedienen van verboden middelen aan Nairo en diens broer Dayer Quintana'. Er wacht hem een boete van 75.000 euro en celstraf van maximaal vijf jaar. Wordt ongetwijfeld (weer) vervolgd., als de zaak op 2 september in Marseille voor de rechter komt...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws