Chaves en Gesbert kunnen geen potten breken: 'Mollema viel aan op het juiste moment' Wielrennen
Wielrennen

Chaves en Gesbert kunnen geen potten breken: 'Mollema viel aan op het juiste moment'

Chaves en Gesbert kunnen geen potten breken: 'Mollema viel aan op het juiste moment'

Zowel Esteban Chaves (Team Bike-Exchange) als Élie Gesbert (Arkea-Samsic) zaten mee in de kopgroep van de veertiende etappe in de Tour de France. Toen Bauke Mollema demarreerde, besloten ze beiden echter om niet mee te springen. In de finale kwamen ze ook te kort in de strijd voor plek twee. Beide prijzen Mollema.

Vooral van Chaves werd veel verwacht toen bleek dat hij mee was gesprongen in de vroege vlucht. Hij vertelt op de site van zijn ploeg dat hij het vandaag niet in zich had. 'Het was een hele zware, intensieve dag vandaag, evenals bijna alle andere etappes zijn geweest. Dit was de eerste etappe dat ik in de ontsnapping ging, maar ik had de benen niet om het af te maken.'

Gesbert zat in een kwartet renners dat lange tijd aansluiting probeerde te vinden met de kopgroep. 'Door daar zo hard te rijden, heb ik te veel krachten verspild om uiteindelijk mee te kunnen doen om de etappezege. Het was erg moeilijk om vandaag in de kopgroep te komen. Ik vind het heel knap hoe Mollema uiteindelijk weg reed en die solo wist af te maken.' Hij krijgt bij die laatste uitspraak bijval van Chaves. 'Mollema viel aan op het juiste moment', aldus de Colombiaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws