Chaves valt en zag kansen voor ritoverwinning verdwijnen: 'We hadden niks te verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Chaves valt en zag kansen voor ritoverwinning verdwijnen: 'We hadden niks te verliezen'

Chaves valt en zag kansen voor ritoverwinning verdwijnen: 'We hadden niks te verliezen'

Team BikeExchange toonde zich positief in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland, maar kon dat niet bekronen met een ritoverwinning. Esteban Chaves reed goed, maar misrekende zich bij een bocht in de afdaling. Lucas Hamilton reed knap naar een vierde plaats, waarmee hij de jongerentrui overnam van Neilson Powless.

Chaves werd in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland bijna laatste, waardoor een hoge positie in het algemeen klassement al op een lager pitje kwam te staan. Het gaf de 31-jarige Colombiaan wel wat vrijheid in de bergetappe van donderdag, waardoor hij al vroeg voor de aanval koos. Hij haalde de net weggesprongen Antwan Tolhoek bij, om hem niet veel later van zich af te schudden. In de afdaling richting de slotklim schatte hij echter een bocht verkeerd in, waardoor hij snel werd bijgehaald en gelost door Jakob Fuglsang. 'We hadden niks te verliezen, dus ik moest het proberen. Soms werkt het, maar vandaag niet. Het was een behoorlijk moeilijke klim, maar ik ging sneller dan de groep met sterke klimmers, dus ik denk dat mijn vorm goed is. Daar ben ik blij mee', zo laat hij na afloop op de eigen ploegsite weten.

Chaves vertelde na afloop dat hij een beetje last had van de tegenwind en uiteindelijk het wiel van onder andere ritwinnaar Richard Carapaz niet meer kon volgen. 'Toen wachtte ik op de groep voor Lucas en nu hebben we twee jongens in de top tien van het klassement.' Hamilton kon wat energie sparen doordat zijn ploeggenoot vooruit reed, al ging het niet vanzelf voor de 25-jarige Australiër. 'Ik had wat last van krampen in de finale, maar we zagen ook hoe snel Esteban van de voorlaatste naar laatste klim ging. De wind speelde niet in zijn voordeel, waardoor we helaas toch wat tijd verloren.' Uiteindelijk klom Hamilton met zijn vierde plaats naar de zesde plaats in het algemeen klassement, waar ploeggenoot Chaves nu negende staat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws