Cian Uijtdebroeks maakt na twee maanden de balans op: 'Ik heb al vele stappen gemaakt' Wielrennen
Wielrennen

Cian Uijtdebroeks maakt na twee maanden de balans op: 'Ik heb al vele stappen gemaakt'

Cian Uijtdebroeks maakt na twee maanden de balans op: 'Ik heb al vele stappen gemaakt'

Cian Uijtdebroeks heeft met O Gran Camino zijn eerste koers met Visma | Lease a Bike erop zitten. De Belg werkt nu toe naar zijn tweede afspraak in het geelzwart: Tirreno-Adriatico, waarin hij opnieuw Tourwinnaar Jonas Vingegaard zal ondersteunen in de jacht op de eindzege.

Naast de Belg en Deen zijn ook Robert Gesink, Dylan van Baarle, Steven Kruijswijk, Ben Tulett en Attila Valter van de partij namens de ijzersterke ploeg van Visma | Lease a Bike voor Tirreno-Adriatico. 'Met Jonas in de gelederen zou het gek zijn om te stellen dat we niet voor eindwinst gaan. Deze koers ligt hem goed. Twee jaar geleden was hij hier al eens tweede. Nu hopen we een treetje hoger op het eindpodium te staan. We zakken af met een sterke ploeg', concludeert ploegleider Arthur van Dongen.

Uijtdebroeks is het daar volledig mee eens, zo deelt hij mee via de kanalen van het team. 'We komen voor het winnen van het klassement. Met Jonas hebben we wellicht ook de topfavoriet in huis. Hij heeft verleden week in O Gran Camiño laten zien dat het met de vorm wel goed zit. Voor mij dat was een hele mooie ervaring. Niet in de laatste plaats door mijn vijfde plek in de eindrangschikking. De weersomstandigheden waren daar verre van ideaal. Persoonlijk denk ik dat ik er anders nog iets meer uit had kunnen halen. Ik ben heel blij met waar ik op dit punt van het seizoen sta. Uiteindelijk werk ik toe naar een piek', doelt Uijtdebroeks op de Giro d'Italia.

'Daar is mijn hele planning voor nu op aangepast. De komende koers is daar een onderdeel van. Ik kijk ernaar uit om met de ploeg in Tirreno-Adriatico te strijden om de eindwinst. Van Jonas kan ik daarnaast heel veel leren. Het helpt mij in mijn persoonlijke ontwikkeling om met zulke sterke renners te koersen. Ik ben heel blij met mijn progressie in de voorbije winter. Bij deze ploeg zit ik erg op mijn plek. Ik heb al vele stappen gemaakt op het gebied van training en voeding. Ik heb er erg veel zin in om komende week in Italië opnieuw het rugnummer op te spelden', besluit de man die afgelopen winter overkwam van BORA-hansgrohe,

Selectie Visma | Lease a Bike Tirreno-Adriatico 2024

Cian Uijtdebroeks
Jonas Vingegaard
Robert Gesink
Dylan van Baarle
Steven Kruijswijk

Ben Tulett
Attila Valter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws