Adam Yates moet Tirreno-Adriatico missen na hersenschudding, Del Toro vervangt hem Wielrennen
Wielrennen

Adam Yates moet Tirreno-Adriatico missen na hersenschudding, Del Toro vervangt hem

Adam Yates moet Tirreno-Adriatico missen na hersenschudding, Del Toro vervangt hem

UAE-Team Emirates heeft de ploegen voor Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico rond. Het team uit de Emiraten doet het zoals bekend zonder Tadej Pogacar, die enkel Strade Bianche en Milaan-Sanremo zal rijden. Ook Adam Yates moet Tirreno-Adriatico missen na zijn hersenschudding van de UAE Tour.

Joao Almeida begint zijn seizoen in Parijs-Nice en doet dat met een ijzersterke ploeg, die onder meer uit Brandon McNulty, Marc Soler en Jay Vine bestaat. 'Ik heb er heel veel zin in om mijn seizoen af te trappen in Parijs-Nice. Het wordt een lang jaar, dus ik moest een beetje geduld hebben. Op het moment vind ik het moeilijk om in te schatten hoe het met mijn vorm is, maar de conditie is prima. Ik heb hier al top tien gereden, maar hoop voor nu op meer', zegt de man uit Portugal in het persbericht van de formatie.

Voor Tirreno-Adriatico mikt men bij afwezigheid van Yates op Juan Ayuso als kopman. 'Ik heb een solide begin van het jaar achter de rug, wat lekker voelt. Deze wedstrijd zal pas de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar worden voor me, dus ik weet dat het niveau hoog zal zijn. Ik voel me er klaar voor en met een goede mix van jong en oud kunnen we uitkijken naar een mooie week, waarin we resultaten na kunnen jagen', aldus de Spanjaard, die op de jonge Mexicaan Isaac del Toro aan zijn zijde kan rekenen.

Naast Pogacar zal ook Tim Wellens er niet bij zijn namens de formatie van Mauro Gianetti. De Belg bereidt zich na het Openingsweekend en Strade Bianche middels trainingen voor op zijn volgende wedstrijd, welke net als bij Pogacar Milaan-Sanremo zal zijn.

Selectie UAE-Team Emirates Parijs-Nice 2024

Joao Almeida
Finn Fisher-Black
Felix Grossschartner
Brandon McNulty
Nils Politt
Marc Soler
Jay Vine

Selectie UAE-Team Emirates Tirreno-Adriatico 2024

Juan Ayuso
Mikkel Bjerg
Isaac del Toro
Michael Vink
Marc Hirschi
Rafal Majka
Alessandro Covi

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws