Ciccone op drempel van rentree: nog altijd geen Giro, wel Tour en Vuelta voor Italiaanse klimmer Wielrennen
Wielrennen

Ciccone op drempel van rentree: nog altijd geen Giro, wel Tour en Vuelta voor Italiaanse klimmer

Ciccone op drempel van rentree: nog altijd geen Giro, wel Tour en Vuelta voor Italiaanse klimmer

Giulio Ciccone maakt komende dinsdag zijn rentree in de Ronde van Romandië. De Italiaanse klimmer van Lidl-Trek kende dit voorjaar de nodige problemen na het verwijderen van een cyste, maar zal in Zwitserland voor het eerst dit seizoen in actie komen. De Giro laat hij vervolgens wel aan zich voorbij gaan, om op en top voor de dag te kunnen komen in de Tour en Vuelta.

'Licht aan het einde van de tunnel, eindelijk', zo omschrijft Lidl-Trek. Ciccone is alweer vier weken aan het trainen en zal in de WorldTour-koers Ronde van Romandië beginnen aan zijn seizoen 2024. Normaliter zou hij daarna beginnen aan de Giro als hoofddoel, maar ploeg en renner hebben besloten om de Tour en Vuelta te rijden later op het jaar.

Josu Larrazabal, Head of Performance bij Lidl-Trek, legt de situatie rondom de meest recente bollenkoning van de Tour uit. 'We zijn gelukkig met het herstel van Giulio en het feit dat hij terug kan keren in competitie, want we hebben hem gemist. Dat hij zijn training in januari moest stoppen was een bittere pil voor ons en hemzelf, maar nu kunnen we met vertrouwen naar de toekomst kijken. Het zal nog tijd kosten om topfit te geraken, maar dat is dan ook de reden om hem in Romandië te laten beginnen.'

Ciccone krijgt belangrijke rol in Tour en Vuelta

'Daar kan hij het koersgevoel terugkrijgen, zonder dat daar prestatiedruk bij komt kijken. Het is vooral belangrijk dat hij zich goed voelt', aldus Larrazabal, die ook de keuze voor Tour-Vuelta verklaart. 'Toen we de keuze maakten om de Giro over te slaan, was het onze eerste gedachte om hem mee te nemen naar de Tour. Dat zijn conditie nu stijgende is, is een bevestiging voor ons. Het is duidelijk dat hij veel waarde kan toevoegen aan een al heel sterke ploeg. Cicco behoort tot de beste klimmers ter wereld, zoals we vorig jaar zagen.'

Toen pakte hij in een aanvallende rol de bollentrui. 'Maar hij kan ook belangrijk zijn voor Tao Geoghegan Hart zijn klassementsambities, waar in de Vuelta met Mattias Skjelmose hetzelfde geldt. Dat we zulke goede renners kunnen samenbrengen, is onze grootste kracht', besluit Larrazabal.

Ciccone zelf is als springveer uiteraard ook content. 'Ik voel me herboren en kan niet wachten om terug te keren. Het was moeilijk om niet te kunnen fietsen, maar intussen is het vuur in mij terug. Ik kan weer denken aan het stellen van doelen, maar we moeten nog altijd geduld hebben. Ik zit nog in een stijgende lijn, die ik wil doortrekken tot de Tour en Vuelta. Maar eerst wil ik in Romandië mijn conditie naar een hoger niveau tillen', vertelt de altijd vriendelijke man uit de Abruzzen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news