Lidl-Trek neemt drastisch besluit over programma van Giulio Ciccone: Italiaanse bergkoning mag kruis maken over Giro Wielrennen
Wielrennen

Lidl-Trek neemt drastisch besluit over programma van Giulio Ciccone: Italiaanse bergkoning mag kruis maken over Giro

Lidl-Trek neemt drastisch besluit over programma van Giulio Ciccone: Italiaanse bergkoning mag kruis maken over Giro

Lidl-Trek heeft donderdagmiddag een drastisch besluit genomen over het programma van Giulio Ciccone. Bij de bergkoning van de afgelopen Tour de France werd enkele weken een cyste verwijderd, waardoor hij enkele weken aan de kant zou staan, maar nu beslist de Amerikaanse WorldTour-formatie om de Italiaan niet te laten starten in de Giro d'Italia!

In de voorbereiding op het seizoen 2024 moest de Italiaanse klimmer begin februari een cyste operatief laten verwijderen en mocht hij de fiets daardoor niet aanraken. Om deze reden kon hij niet op een eerste hoogtestage naar de Teide en kon hij ook niet deelnemen aan Tirreno-Adriatico. Nu heeft de bolletjestrui van de afgelopen Tour wel de trainingen hervat, maar 'in onderling overleg en wederzijds akkoord' besliste Lidl-Trek toch om vroegtijdig de stekker uit de Giro-ambities van Ciccone te trekken. Aanvankelijk werd nochtans gedacht dat zijn voorbereiding op de ronde van zijn land niet in gevaar zou zijn.

Lidl-Trek wil 'verdere problemen voorkomen' door 'lange inactiviteit' van Ciccone

De 29-jarige Italiaan zou op 4 mei namelijk als kopman aan de start staan, maar 'helaas is het bereiken van de ideale vorm in die tijd niet in overeenstemming met de gevoeligheid van zijn herstel', aldus het communiqué van Lidl-Trek. 'Gezien de lange periode van inactiviteit en de noodzaak van een geleidelijke aanpak van de training om verdere problemen te voorkomen, werd in onderling overleg besloten om zijn focus te verleggen naar doelen later in het seizoen.'

Volgens het persbericht zal Ciccone in mei wel opnieuw in competitie kunnen komen, maar de beslissing over waar en wanneer hij zal debuteren, zal pas in april genomen worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws