馃帴  Harper (Jayco AlUla) laat van zich horen na lelijke val tegen lantaarnpaal in Tour of the Alps Wielrennen
Wielrennen

馃帴 Harper (Jayco AlUla) laat van zich horen na lelijke val tegen lantaarnpaal in Tour of the Alps

馃帴  Harper (Jayco AlUla) laat van zich horen na lelijke val tegen lantaarnpaal in Tour of the Alps

Donderdag is Chris Harper op heel nare wijze ten val gekomen in de Tour of the Alps. De 29-jarige Australi毛r nam in de afzink van de Passo del Vetriolo (9,3 km a 8,6%) te veel risico's en kwam met zijn hoofd vol op een lantaarnpaal terecht. De Aussie maakt het naar omstandigheden goed, zo liet hij donderdag (via zijn ploeg) en vrijdag (zelf) weten.

In de afzink was het opnieuw Harper die aanviel en hij raakte deze keer wel weg. en O'Connor glipte weg en ging achter zijn landgenoot aan, maar kreeg beneden een akelig zicht te zien. Harper was namelijk tegen hoge snelheid onderuit gegaan nadat hij met zijn fiets in een gleuf van het wegdek was terechtgekomen en vol met zijn hoofd tegen een lantaarnpaal knalde. O'Connor kwam op exact dezelfde plek ook ten val, maar kon nadien opnieuw aansluiten in de groep der favorieten. Voor Harper zit de Tour of the Alps erop, terwijl de schrik bij de favorieten erin zat en Simon Carr op die manier een vrijgeleide kreeg naar de zege.

Nadien kregen we gelukkig goed nieuws te horen van de commentatoren van Eurosport. Harper zou aanspreekbaar geweest zijn, maar over eventuele blessures was het uiteraard nog te vroeg. Jayco AlUla wist drie uur later in een communiqu茅 wel met sluitend nieuws te komen: Harper is naar omstandigheden ok茅 en liep geen al te erge blessures op bij zijn val.

'Na een val op dag vier van de Tour of the Alps is Chris meegenomen voor het ziekenhuis voor verder onderzoek. Daarbij heeft een scan uitgewezen dat hij geen breuken heeft opgelopen, maar er is wel sprake van enkele oppervlakkige wonden en een lichte hersenschudding. Hij volgt nu het protocol van de ploeg en zal het even rustig aan moeten doen', liet zijn team weten.

E茅n dag later deelde Harper zelf nog een video. 'Hallo iedereen, ik wil iedereen bedanken voor de berichten na mijn val. Het was een lelijke crash, maar gelukkig ben ik er zonder al te grote gevolgen vanaf gekomen. Ik ben wat stijfjes, maar heb niets gebroken. Ik richt me nu op mijn herstel, maar nogmaals: bedankt voor de berichten, dat doet me goed.'

Video: Harper (Jayco AlUla) valt hard in Tour of the Alps

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws