Cimolai grijpt weer naast de zege: 'Ik had deze rit echt graag willen winnen' Wielrennen
Wielrennen

Cimolai grijpt weer naast de zege: 'Ik had deze rit echt graag willen winnen'

Cimolai grijpt weer naast de zege: 'Ik had deze rit echt graag willen winnen'

Davide Cimolai moest maandag genoegen nemen met een derde plek in de tiende etappe van de Giro d'Italia. De Italiaan wist zich te mengen in de massasprint, maar moest zijn meerdere erkennen in Peter Sagan (winnaar) en Fernando Gaviria (tweede).

Etappe tien was zeker geen makkelijke etappe, zo blijkt uit de reacties vanuit het peloton. Verscheidene sprinters moesten vroegtijdig lossen vanwege het hoge tempo van BORA-hansgrohe. Cimolai wist zich echter wel staande te houden, maar greep wederom naast de zege. 'Na twee keer als tweede en vandaag als derde te zijn geëindigd, kan ik vertellen dat ik deze rit echt graag had willen winnen. Toch ben ik blij met mijn derde plek, na al het werk dat mijn ploeg verricht heeft. Ik miste vandaag alleen nog de overwinning om van een perfecte dag te kunnen spreken', laat hij weten op de ploegsite.

Verder kijkt Cimolai vooral vooruit. 'Volgens mij liggen er nog twee sprintetappes in het verschiet en ik hoop echt dat ik er eentje kan winnen, vooral de etappe die in mijn regio finisht.' Dinsdag staat er een welverdiende rustdag op de agenda. 'Ik kijk ernaar uit om geen wekker te hoeven zetten. Misschien mag ik vanavond wel van een pizza genieten!', aldus de sprinter van Israel Start-Up Nation.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws