Reacties Giro d'Italia etappe 10 | Sprinters zien kansen in rook opgaan na val Kanter Wielrennen
Wielrennen

Reacties Giro d'Italia etappe 10 | Sprinters zien kansen in rook opgaan na val Kanter

Reacties Giro d'Italia etappe 10 | Sprinters zien kansen in rook opgaan na val Kanter

De tiende etappe van de Giro d'Italia werd beslist in een massasprint. Het was Peter Sagan die naar de zege spurtte en zo zijn eerste ritwinst van deze Giro pakte, terwijl de roze trui van Egan Bernal niet in gevaar kwam. In de Leiderstrui bundelt de reacties van de hoofdrolspelers voor je in dit overzicht.

Massasprint uitkomst van zware etappe

Wanneer een etappe uitmondt in een massasprint, wordt al snel gedacht dat er weinig gebeurde tijdens de rit. Niets bleek echter minder waar, want er heerste de nodige onrust in het peloton. Callum Scotson kan dat beamen en spreekt van een zware etappe. 'Het peloton probeerde de nodige sprinters te lossen. Daardoor was het al halverwege de rit een gevecht om de aansluiting te kunnen behouden', spreekt de renner van Team BikeExchange via Twitter.

Zoals gewoonlijk waren we ook maandag weer getuige van een vroege vlucht. Net als vorige week maakte Taco van der Hoorn deel uit van de kopgroep. Toen wist de Nederlander weg te blijven van het peloton, maar maandag had hij daar niet al te veel hoop op. 'We kregen amper twee minuten voorsprong en achter ons waren verschillende ploegen vol aan het jagen, maar ik heb tenminste geprobeerd. Ik had geen zin om gewoon in het peloton blijven want dan heb ik sowieso geen kans op de overwinning', laat hij in een reactie via zijn ploeg weten.

Lees verder onder de foto

Reacties Giro d'Italia etappe 10 | Sprinters zien kansen in rook opgaan na val Kanter

'In de Giro is het niet makkelijk om top vijf te rijden'

Stefano Oldani na zijn vierde plek

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Peter Sagan, maar de Slowaak is niet de enige die zijn vreugde toonde na de rit. Stefano Oldani eindigde als vierde en is daar maar wat blij mee, zo valt te zien in een video van zijn ploeg. 'We zijn hier in de Giro, dus het is niet makkelijk om top vijf te rijden. Ik ben ontzettend blij met mijn resultaat en ben mijn ploeggenoot Harm Vanhoucke enorm dankbaar voor de goede lead out.'

Sprinters zien kansen in rook opgaan na valpartij Kanter

Iemand die met een minder gevoel terug zal kijken op deze rit, is Max Kanter. De sprinter van Team DSM kwam in de slotfase van de koers ten val en zag zijn kansen op de zege in rook opgaan. Toch bekijkt de ploeg het van de zonnige kant. 'De ploeg heeft het goed gedaan vandaag en we zijn goed in vorm. We hebben echt een goede lead out neergezet', zo vindt Nikias Arndt (elfde). Ploegleider Matt Winston is het met hem eens. 'We zaten goed gepositioneerd in de finale. Het is jammer dat Max viel, maar gelukkig kon hij weer opstaan en wist hij de etappe uit te rijden', vertelt hij op de site van de ploeg.

De valpartij van Kanter trof ook de nodige andere mannen. Quinten Hermans (twaalfde) kreeg groen licht om mee te mogen sprinten voor de zege, maar werd opgeschrikt door de smak van de Duitser. 'Daardoor verloor ik het contact met de kop van de koers. Jammer, want er zat nog voldoende snelheid in de benen. Dat is een goed teken na zo'n zware etappe als deze. Die dingen gebeuren nu eenmaal', zo klinken zijn woorden. Ook Andrea Vendrame (zevende) werd opgehouden door de crash, zo blijkt uit de citaten op de ploegsite. 'Ik moest een grote inspanning leveren om terug naar de kop van het peloton te geraken.'

Teleurstelling bij Jumbo-Visma en Alpecin-Fenix

Vanuit Jumbo-Visma klinken wederom geen vrolijke geluiden. Dylan Groenewegen en David Dekker konden het tempo van het peloton niet bijbenen en moesten vroegtijdig lossen. In de slotfase van de koers probeerde Jos van Emden nog weg te springen uit het peloton, maar dat mocht niet baten. Een gemiste kans, zo vindt ploegleider Arthur van Dongen. 'Dit is helaas het doemscenario dat zich uiteindelijk voltrekt. We hebben er echter als ploeg alles aan gedaan om onze sprinters in het peloton te houden en in stelling te brengen. Verder zijn al onze renners in orde', valt te lezen op de ploegsite.

Lees verder onder de foto

Reacties Giro d'Italia etappe 10 | Sprinters zien kansen in rook opgaan na val Kanter

Ook Tim Merlier moest het peloton al vroeg laten lopen, waardoor hij zijn paarse trui verloor. Dries De Bondt (zesde) spreekt bij Het Nieuwsblad zijn teleurstelling uit. De Belg hoopte dat de ploeg Merlier nog terug kon laten keren, maar dat lukte helaas niet. 'Tim zat helaas te ver van achteren, dus trokken we alsnog de kaart van Gianni (Vermeersch, die vijfde werd, red.), maar we raakten elkaar kwijt in het slot. Vijfde en zesde worden is een beetje jammer, want er zat een podiumplaats in vandaag. Dit is knullig.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws