Clarke (Israel-Premier Tech) test positief op coronavirus en moet vrezen voor Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Clarke (Israel-Premier Tech) test positief op coronavirus en moet vrezen voor Tour Down Under

Clarke (Israel-Premier Tech) test positief op coronavirus en moet vrezen voor Tour Down Under

Simon Clarke is een weekje voor de start van de Tour Down Under in een kleine achtbaan terecht gekomen. De Australiër van Israel-Premier Tech heeft positief getest op het coronavirus en dus staat zijn thuiswedstrijd, die voor het eerst sinds 2020 weer wordt verreden, op de tocht.

De Tour Down Under begint op 17 januari en dus kwam de positieve coronatest voor Clarke op een slecht moment. Tegenover Cyclingnews vertelt hij dat hij wel asymptomatisch is. Momenteel zit Clarke thuis in Victoria en wacht hij af. Op zaterdag zal hij in ieder geval niet het criterium rijden, dat steevast als opwarmer dient voor de Tour Down Under. Pas als hij negatief test, mag hij aansluiten bij de ploeg.

Of dat nog voor de 17e lukt, is de vraag. Een negatieve test of een heel lage virale dosis in het lichaam volstaan allebei om in Australië te kunnen sporten. Clarke wordt in principe als kopman uitgespeeld door Israel-Premier Tech in de Tour Down Under, samen met de Zuid-Afrikaan Daryl Impey. Bij het Australisch kampioenschap tijdrijden werd Clarke nog derde, achter Luke Plapp en Michael Matthews.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws