Cofidis haalt sprinter Coquard naar de WorldTour: 'Was geen gemakkelijke keuze' Wielrennen
Wielrennen

Cofidis haalt sprinter Coquard naar de WorldTour: 'Was geen gemakkelijke keuze'

Cofidis haalt sprinter Coquard naar de WorldTour: 'Was geen gemakkelijke keuze'

Bryan Coquard maakt na dit seizoen de overstap van het procontinentale B&B Hotels naar WorldTourformatie Cofidis. De 29-jarige Fransman tekent een contract tot het einde van 2023.

Coquard kwam de afgelopen vier jaar uit voor B&B Hotels, dat ook nog even Vital Concept als sponsor had. In de jaren ervoor kwam hij als jong talent uit voor Team Europcar, dat daarna Direct Energie werd genoemd. Coquard heeft in zijn carrière al 45 zeges op zijn palmares staan, veelal in kleinere wedstrijden. Zo is hij een veelwinnaar gebleken in de Etoile de Bessèges en Route du Sud (nu Route d'Occitanie). Hij reed vijf keer een grote ronde, namelijk vijf keer de Tour de France. Daarin lukte winnen nog nooit.

Coquard en Cofidis mikken op Tour en klassiekers

Misschien bij Cofidis, waar hij als kopman in de massasprints wordt uitgespeeld. Ook in de klassiekers zal hij zijn kansen krijgen. 'Ik ben heel blij en enthousiast om aan dit avontuur te beginnen', zo zegt Coquard in een persbericht. 'Het was geen gemakkelijke keuze, omdat ik het goed naar mijn zin had bij B&B Hotels, waar ik sinds de oprichting voor reed. Ik ben echter 29 en ik wil graag deel uitmaken van het ambitieuze plan van Cofidis. De gesprekken met Cédric Vasseur (ploegbaas, red.) overtuigden me om deze transfer te maken.'

Coquard zou dolgraag een hoofdrol spelen in wedstrijden zoals Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race. Ook blijft hij mikken op dagsucces in de Tour de France. Volgens Vasseur is dat een realitisch doel. 'We willen hem helpen om zijn beste niveau terug te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken en dat hij een belangrijke sprinter zal zijn voor ons.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws