Consonni klopt Kopecky in Giro Donne, Van Eetvelt in Roemenië afgetroefd door Ecuadoriaan Caicedo Wielrennen
Wielrennen

Consonni klopt Kopecky in Giro Donne, Van Eetvelt in Roemenië afgetroefd door Ecuadoriaan Caicedo

Consonni klopt Kopecky in Giro Donne, Van Eetvelt in Roemenië afgetroefd door Ecuadoriaan Caicedo

Chiara Consonni (UAE) heeft in Volta Mantovana de tweede etappe van de Giro Donne weten te winnen. De Italiaanse klopte Lotte Kopecky (SD Worx-Protime) op waarde in een spurt met een gereduceerd peloton. In Roemenië won Jonathan Caicedo een bergrit voor Lennert Van Eetvelt van Lotto-Dsnty.

Het kan je zondag tijdens de graveletappe van de Tour de France mogelijk ontgaan zijn, maar het was in Italië ook tijd voor de openingstijdrit van de Giro Donne. Elisa Longo Borghini pakte daar namens Lidl-Trek de roze trui na een thriller van een chrono, waarin ze Grace Brown (FDJ-Suez) met één seconde voor wist te blijven. Lieke Nooijen (vierde namens Visma | Lease a Bike) en Lotte Kopecky (SD Worx-Protime, vijfde) zorgden voor de Nederlandse en Belgische inbreng.

Op maandag kon de volledige aandacht wel richting Italië, daar de mannen in Frankrijk genoten van een rustdag. Er stond een 110 kilometer lange rit tussen Sirmione en Volta Mantovana op de rol, waarin twee dames moeite staken in het opzetten van een vroege vlucht: de Braziliaanse Ana Vitoria Magalhaes (BePink) en de Italiaanse Alessia Missiagga van Fassa Bortolo.

De twee bereikten het laatste kwart van de rit met een fikse voorgift, maar Missiagga reed zichzelf hiermee wel over de kop. Zodoende moest de Zuid-Amerikaanse alleen verder, maar het peloton maakte zich daar niet al te druk over. Pas op tien kilometer van de aankomst leken ze daar in gang te schieten, waardoor de voorsprong van de Braziliaanse alsnog stevig afnam.

Met nog tien kilometer te gaan had ze nog altijd anderhalve minuut voorsprong, maar de eenzame koploopster leek toch nog in de gevarenzone te gaan komen. Dit was voornamelijk te danken aan het werk van SD Worx-Protime, Lidl-Trek en Canyon/SRAM, maar ook door een aanval van Anouska Koster (Uno-X). Die denderde als eerste over de arme Braziliaanse heen.

De Nederlandse in Noorse dienst kwam er uiteindelijk ook net niet aan, waardoor het toch een spurt werd. Daarin zat Kopecky perfect in het derde wiel, waar ze perfect zat. Consonni kwam er echt op de meet overheen en mocht haar handen in de lucht gooien.

Uitslag etappe 2 Giro Donne 2024

Results powered by FirstCycling.com

In de Sibiu Tour werd er een bergrit verreden op dag drie, tot aan het Balea Lac. Daarin kwamen de betere klimmers bovendrijven, maar was het toch enigszins verrassend de Ecuadoriaan Jonathan Caicedo (Petrolike) die coureurs als Van Eetvelt (Lotto-Dstny) en leider Florian Lipowitz (BORA-hansgrohe) naar de naaste ereplaatsen verwees.

Uitslag etappe 3 Sibiu Cycling Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws