Consortium neemt Nederlands Accell (maker van onder meer Raleigh en Lapierre) over voor 1,56 miljard Wielrennen
Wielrennen

Consortium neemt Nederlands Accell (maker van onder meer Raleigh en Lapierre) over voor 1,56 miljard

Consortium neemt Nederlands Accell (maker van onder meer Raleigh en Lapierre) over voor 1,56 miljard

Een consortium onder leiding van de Amerikaanse investeerdersgroep KKR staat op het punt de Nederlandse fietsenmaker Accell over te nemen voor 1,56 miljard euro. Het in Heerenveen gevestigde Accell is bekend als constructeur van onder meer Koga, Batavus, Raleigh en Lapierre.

Accell is op dit moment nog beursgenoteerd, maar denkt door de overname beter af te zijn in private handen. 'Op die manier kunnen we beter investeren in de toekomstige groei op lange termijn', zo klinkt het. KKR was vorig jaar ook al in de running om het fietsenmerk Canyon over te nemen, maar dat merk kwam uiteindelijk in handen van het Belgische fonds GBL.

CEO Ton Anbeek, CFO Ruben Baldew en CSCO Francesca Gamboni blijven het bedrijf ook na de overname leiden. Het is nog niet duidelijk of deze overname gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de sponsoring van Lapierre bij Groupama-FDJ.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws