[Update] Belgisch investeringsfonds GBL neemt meerderheidsbelang in Canyon Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Belgisch investeringsfonds GBL neemt meerderheidsbelang in Canyon

[Update] Belgisch investeringsfonds GBL neemt meerderheidsbelang in Canyon

(21 oktober) De overwinning van Mathieu van der Poel en zijn Canyon in de Ronde van Vlaanderen hebben ook interesse gewekt in New York, en dan in het bijzonder Wall Street. The Carlyle Group en KKR (Kohlberg Kravis Roberts & co), twee van 's werelds grootste investeringsbedrijven, zijn met het Duitse fietsmerk in gesprek over een overname van 592 miljoen dollar.

Volgens Bloomberg hebben de grote private equity-bedrijven interesse in Canyon door de toenemende interesse van Europeanen in recreatief fietsen en wielrennen. Het doorgaans betrouwbare zakelijke medium van Michael Bloomberg, voormalig burgemeester van New York, meldt dat er nog geen knopen zijn doorgehakt over de overname, waarmee 592 miljoen dollar (500 miljoen euro) gemoeid zou zijn. Canyon zou hiervoor de hulp in hebben geroepen van de bank Robert W.Baird & co, een bank gespecialiseerd in grote investeringen.

Door de coronacrisis wordt de fiets steeds meer gebruikt om de auto en het OV te doen vergeten voor forenzen, maar steeds meer sportieve recreatieven grijpen naar de fiets. De toenemende aandacht voor de fysieke gezondheid - en ook het milieu - speelt eveneens in het voordeel van de fietsmerken, wat ervoor zorgt dat Canyon nu kan cashen. Grote investeerders uit de Verenigde Staten als The Carlyle Group en KKR willen nu dus ook een graantje meepikken van deze trend.

Canyon momenteel sponsor van Alpecin-Fenix en Movistar

Canyon, een bedrijf uit Koblenz, voorziet momenteel drie teams van hoog niveau van fietsen. Het merk koppelt zich nadrukkelijk aan Mathieu van der Poel, het paradepaardje op marketinggebied. Ook Arkéa-Samsic en Movistar met onder meer Nairo Quintana en Alejandro Valverde rijden rond op fietsen van Canyon. De populariteit van deze renners en de professionele wielersport in het algemeen hebben eveneens gezorgd voor de interesse van overzeese mega-investeerders op Wall Street, meldt Bloomberg. Het is nog onduidelijk of de huidige ontwikkelingen invloed kunnen hebben op de sportsponsoring van Canyon.

Update - 15 december 2020 (14.45 uur): Belgische investeringsmaatschappij neemt meerderheidsbelang in Canyon

De Groep Brussel Lambert (GBL) heeft een meerderheidsbelang genomen in het Duitse fietsmerk Canyon, zo meldt het in een persbericht. Het bedrijf neemt een meerderheidsbelang en troeft zodoende de Wall Street-gegadigden The Carlyle Group en KKR (Kohlberg Kravis Roberts & co) af. Het is niet bekend welk bedrag er met de overname gemoeid is. CEO van het Belgische investeringsfonds, Ian Gallienne, spreekt over het 'geweldige potentieel' dat Canyon heeft, met name in Europa en de Verenigde Staten. Het is niet bekend of deze investering gevolgen heeft voor de sponsoring van Canyon bij verschillende ploegen, zoals Alpecin-Fenix en Movistar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws