Corona sluipt binnen in Giro d'Italia: Aleotti en Conci niet meer van start in Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Corona sluipt binnen in Giro d'Italia: Aleotti en Conci niet meer van start in Giro d'Italia

Corona sluipt binnen in Giro d'Italia: Aleotti en Conci niet meer van start in Giro d'Italia

Na Clément Russo (niet van start gegaan in rit zes) zijn Giovanni Aleotti en Nicola Conci het volgende covid-slachtoffer in deze Giro d'Italia. De knecht van Aleksandr Vlasov en Lennard Kämna bij BORA-hansgrohe en de adjudant van Kaden Groves gaan niet meer van start in de rit richting Gran Sasso, aldus hun ploegen.

'Jammer genoeg kan Giovanni niet van start gaan in de zevende Giro-etappe, omdat hij positief heeft getest op corona. Hij heeft symptomen vertoond na de zesde etappe en werd direct geïsoleerd van de rest van de ploeg', communiceert BORA-hansgrohe. Alpecin-Deceuninck kwam later met het bericht dat ook Conci niet meer zal beginnen. Hij werd woensdag nog vijfde in de rit naar Lago Lacenco.

'We wensen Giovanni een spoedig herstel toe', laten de formaties nog weten. Aleotti was één van de belangrijkere klimknechten van Vlasov en Kämna in deze Giro, terwijl Conci na Ramon Sinkeldam al de tweede opgever van Alpecin-Deceuninck is.

Na de opgave van Aleotti en Conci zijn er nog 169 renners over in deze Giro d'Italia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws