Cort leeft zijn droom in deze Tour: 'Hoe veel pijn het ook zou doen, ik moest winnen' Wielrennen
Wielrennen

Cort leeft zijn droom in deze Tour: 'Hoe veel pijn het ook zou doen, ik moest winnen'

Cort leeft zijn droom in deze Tour: 'Hoe veel pijn het ook zou doen, ik moest winnen'

Na één week lang de bollentrui was het in rit tien dan nog eens raak voor Magnus Cort in de Tour de France van 2022. De Deen reed een perfecte sprint in Megève na een lastige klim en pakte op die manier de ritzege.

Zo pakte EF Education-EasyPost haar eerste ritzege van deze Tour, wat Cort uiteraard meer dan tevreden stelt in het flashinterview. 'Het is ongelofelijk, ik heb echt nog niet het besef van wat er me zojuist allemaal is overkomen', sprak een sprakeloze Cort na afloop. Voor hem is deze Tour één groot succes, nadat hij in eigen land de bollentrui greep en die pas zondag hoefde af te geven.

'Ik zat al zo lang op de limiet op die slotklim', zucht een zichtbaar kapotte renner. 'Gelukkig reed Alberto Bettiol een tijd voor de kopgroep uit en kon ik op die manier energie sparen en de andere renners volgen. Desondanks verloor ik een paar keer het contact, maar plots kwam alles weer bij elkaar in de slotkilometer en wist ik het te pakken via een sprint.'

Cort: 'Hoe veel pijn het ook zou doen, deze moest voor mij zijn'

'Toen we de laatste rechte lijn naderden en alles weer mogelijk leek, vertelde ik mijzelf: deze is voor mij, ik moet hem pakken. Hoe veel pijn het ook zou doen', schetst de vrolijke Deen zijn gedachten. En dat bleek genoeg, want hij ging in de slotmeters met een ultieme jump over de Australiër Nick Schultz (BikeExchange-Jayco) heen.

Cort hecht veel waarde aan deze zege. 'Voor mijn type renner bestaat er geen grotere zege', stelt Cort. 'Ik ben een coureur die etappes najaagt en de Tour is het grootste van het grootste. Dat ik het hier opnieuw kan doen, na mijn eerste etappezege in mijn eerste Tour, voelt ongelofelijk goed', sluit de ritwinnaar van deze dag af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws