Cort openbaart plannen voor 2022: Focus op Milaan-Sanremo, geen kasseienklassiekers Wielrennen
Wielrennen

Cort openbaart plannen voor 2022: Focus op Milaan-Sanremo, geen kasseienklassiekers

Cort openbaart plannen voor 2022: Focus op Milaan-Sanremo, geen kasseienklassiekers

Magnus Cort mag dan het meest succesvolle jaar uit zijn loopbaan achter de rug hebben met vijf zeges, de Deen gaat het komend seizoen toch anders aanpakken. De drievoudig ritwinnaar van de Vuelta mikt in 2022 op klassiekers.

De blonde renner van EF Education-NIPPO ontwikkelde zich in de meest recente Ronde van Spanje tot één van de meest gevreesde rittenkapers van het peloton, maar verlegt zijn focus voor 2022 toch wat. Dat vertelt de coureur uit Bornholm tegenover het Deense TV2. 'Het zal een andere aanpak vergen dan de afgelopen twee jaar, maar ik ga me richten op eensdagswedstrijden.'

Cort: 'Ik geloof dat ik Milaan-Sanremo kan winnen'

De eerste afspraak voor Cort zal Milaan-Sanremo zijn, een wedstrijd waar hij al langer van droomt. 'Het wordt gezien als de moeilijkste wedstrijd om te winnen. Toch geloof ik dat ik het kan, anders zou ik het ook niet als doel zien. Als ik naar mijn erelijst kijk, zijn het eendagswedstrijden die ik mis. Een grote klassieker is waar ik van droom en waar ik voor ga.'

Cort zal komend jaar niet te zien zijn in de kasseienklassiekers, waar hij het in het verleden ook nog wel eens probeerde. Wel zal hij aantreden in de Amstel Gold Race. Zijn team steunt de veelzijdige Cort komend jaar volledig in zijn plannen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws